Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Boeken > Verschoppelingen

Verschoppelingen

Suzanne Wouda

|

Het is donker. Alleen de plek waar het vuur was, licht zwak op. Daniel is nog wakker. De enige, aan al het gesnurk te horen. Steeds als hij zijn ogen sluit, spookt Saartje in zijn hoofd rond. Hij voelt hoe ze haar pop plagerig tegen zijn wang drukt. ‘Geef Jet eens een kusje.’ Hij hóórt het haar zeggen. Dan hoort hij vader: ‘Je hebt het beloofd, je hebt het beloofd.’ Daniel draait zich om. De ketting rammelt. Waar is Saartje? Leeft ze nog?

1664. De elfjarige Daniel woont in een van de armste buurten van Amsterdam als de pest uitbreekt. Binnen een paar weken is Daniel iedereen van wie hij houdt kwijt, behalve Saartje, zijn zusje. Maar waar zij is, weet niemand.
Hij verlaat Amsterdam om haar te zoeken en trekt naar Haarlem. Tevergeefs. Saartje is nergens te vinden. Wel stuit hij op een bende verschoppelingen onder leiding van een duivelse man. Vanaf dat moment lijkt de kans om zijn zusje te vinden kleiner dan ooit. Gelukkig ontmoet Daniel ook nieuwe vrienden. En als hij Saartje dan eindelijk op het spoor is, komt er hulp uit onverwachte hoek.

Een spannend en meeslepend verhaal over een heftig tijdperk.

Dit boek werd bekroond met een Vlag en Wimpel!

Auteur/illustrator: Suzanne Wouda
Isbn: 978-90-216-7094-2
Uitgeverij: Ploegsma
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 208
Verschijningsdatum 19-7-2012
Leeftijdsindicatie: 10 - 12
NUR: 283
Tags: 9 – 12 jaar, Armoede, Avontuur, Familie & Gezin, Fictie, Geschiedenis, Gouden eeuw, Nederland, Pleeggezin
Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews. Wat vond jij van dit boek?
Laat een review achter.
Suzanne  Wouda

Suzanne Wouda

‘Op 8 maart 1974 werd ik geboren in Kaatsheuvel. In de Efteling, zei ik later tegen iedereen, wat natuurlijk helemaal niet zo was, maar het...

Lees meer

Reviews

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Laat een review achter