Ik wil het weten!

Hardcover:
15,99
Altijd de laagste prijs
  • Brengt geschiedenis tot leven
  • Inclusief tijdbalk en slimme weetjes

Samenvatting

Samenvatting

In dit indrukwekkende verhaal voor kinderen vanaf 9 jaar komt de recente geschiedenis echt tot leven. Duik in het jaar 1959 en lees over het leven van Julia. Zij woont in een kamp in de buurt van het plaatsje Vught, samen met veel andere mensen van de Molukken. Julia vraagt zich af hoe het komt dat ze hier in Nederland wonen. Waarom niet duizenden en duizenden kilometers ver weg, op een Moluks eiland? Maar ze is ook benieuwd naar het leven buiten het kamp. Ook al verbiedt haar vader het, toch gaat ze met haar vriendin Irma op onderzoek uit buiten het hek. Wat zullen ze ontdekken? Met veel interessante weetjes over deze periode uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 9 - 12 jaar
ISBN: 9789048739332
NUR: 283
Type: Hardcover
Auteur(s): Annemarie Bon
Illustrator: Marja Meijer
Prijs: 15,99
Aantal pagina's: 80
Uitgever: Uitgeverij Zwijsen
Verschijningsdatum: 03-05-2021
Ik-wil-het-weten_Annemarie-Bon
Duik in de tijd van - geschiedenis kinderboek

Duik in de tijd van

Hoe leefden kinderen vroeger? Duik in de tijd van... de prehistorie, ridders, kinderarbeid in Nederland en onze bevrijding met de nieuwe boekenserie
Lees verder

Gerelateerde artikelen

Ons Kinderpanel leest: ‘Mystery Guest’

Ons Kinderpanel las 'Mystery Guest' van Maren Stoffels. Drie personen bekennen een moord, maar slechts één is de dader. Wie is de Mystery Guest?

Kinderpanel
Lees meer

Kinderboeken voor 4 & 5 mei

Het blijft belangrijk om stil te staan bij oorlog en vrijheid, zeker op 4 & 5 mei. Vind hier onze tips voor kinderboeken over de oorlog.

Tiplijst
Lees meer