De tofste knutselboeken

De tofste knutselboeken

Met deze creatieve doeboeken maken jullie er een inspirerende en gezellige tijd van! En sommige van deze boeken zitten ook nog vol leerzame feiten en weetjes. Dus met de boeken uit deze tiplijst zijn jullie wel even zoet.

Op deze pagina

Kleuren en tekenen

Met vrolijke kleuren en prachtige tekeningen maak je van elk verloren uurtje een feestje. Laat jullie creativiteit de vrije loop met deze kleur- of tekenboeken.

De Gorgels Kleurboek

De Gorgels Kleurboek

Jochem Myjer & Rick de Haas

Hebben jullie de boeken over De Gorgels al verslonden? En al een knuffel van Bobba in huis? Je (klein)kind kan zich nu ook storten op het kleurboek van de grappige en lieve beschermers van de Mensenkinderen.

Je kunt tenslotte nooit genoeg Gorgels in je leven hebben!

Mijn gekke uitvindingen schetsboek

Mijn gekke uitvindingen schetsboek

Privé: Lisa Regan & Andrew Rae

Kan het jullie allemaal niet gek en creatief genoeg? In Mijn gekke uitvindingen schetsboek komt alles samen: ontwerpen, tekenen en uitvindfeitjes. Tip 1 uit dit boek: leer los te laten, want dan ontstaan de mooiste dingen. Een superduikboot die lijkt op een haai? Een wasstraat voor mensen? Zeeschoenen? Mijn gekke uitvindingen schetsboek vertelt jullie er alles over.

Zelf gaan jullie natuurlijk ook aan de slag: teken een nieuw snoepje, laat zien wat jij de ruimte in zou sturen, en vind een geinige nieuwe autoaccessoire uit.

Experimenteren en leren

Met deze boeken kunnen de nieuwsgierigste kinderen hun hart ophalen. Stroop die mouwen maar op, Einsteins in de dop!

Het vette vieze proefjesboek

Het vette vieze proefjesboek

Privé: Kris Hirschmann & Santy Gutiérrez

Waarschuwing: niet voor kinderen en ouders met smetvrees! Als jullie aan de slag gaan met Het vette vieze proefjesboek is het de bedoeling dat de kamer – jawel, jawel – een beetje rommelig en vies wordt. Maak toverslijm, een wormenbak, superstinkend koolsap en speur scheten op. Tja, knijp je neus inderdaad maar even dicht…

Hét boek voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en ervan houdt om te experimenteren en dingen uit te proberen. Met veel grappige stripachtige tekeningen van Santy Gutiérrez.

Zelf animatievideo’s maken

Zelf animatievideo’s maken

Govrien Oldenburger

Krijg jij je (klein)kind maar niet van die tablet? De oplossing: haal Zelf animatievideo’s maken in huis. Lekker lezen maar, en ontdek hoe je zelf de leukste video’s maakt – met tekeningen, klei of speelgoed.

Hoe leer je jezelf animeren? Hoe zorg je voor een mooi decor? Welke software gebruik je? Alle antwoorden vind je in dit leerzame en toffe boek. Boordevol stappenplannen, grappige mediaweetjes en tips van professionals.

Checkpoint

Checkpoint

Privé: Bouwien Jansen & Privé: Raymond Krul

In Checkpoint voert presentatrice Rachel met haar testteam allerlei zinnige en onzinnige experimenten uit. Spectaculaire ontploffingen, grappige testen en natuurlijk de Jongens vs. de Meiden!
Nu is er het boek bij de serie, vol experimenten en tests om thuis uit te voeren. Kan je zwemmen in zand? Wat valt er sneller, een fiets of een auto, en hoe rem je het best als de remmen het niet meer doen? Leer over de natuurkrachten die worden getest in het programma en kijk mee achter de schermen. (Don’t) try this at home!

Tips om lekker te quizzen en bouwen

Voor kinderen die eindeloos dingen kunnen uitproberen. Met deze boekentips maak je de mooiste creaties! Ben je een gevorderde knutselaar? Een eigen draai geven aan een knutsel of creatie is voor jullie een eitje!

Superquiz: Hoe & Waarom?

Superquiz: Hoe & Waarom?

Warme choco erbij en samen een spelletje doen: ultiem kerstvakantiegevoel! Met deze quizbox testen jullie je kennis met de leukste hoe- en waaromvragen. Waarom slapen we? Hoe hebben we ontdekt dat de aarde rond is? Daag elkaar uit en ontdek de allerleukste weetjes.

Met vrolijke illustraties, infoboekje, draaischijf en zandloper.

Fantastische LEGO ideeën

Fantastische LEGO ideeën

Sarah Dees

Gek op LEGO? Jullie bouwen samen met Fantastische LEGO ideeën de leukste dieren, robots, auto’s en steden met de steentjes die je al in huis hebt.

Met de handige stappenplannen maak je fantastische creaties, waarmee je de vijf verhalen in het boek kunt naspelen. Maar misschien raken jullie wel zo geïnspireerd dat jullie eigen avonturen gaan verzinnen!

Puzzelen en invullen: even de hersens laten kraken

Dol op spelletjes, knutselen en grappige testjes en quizzen? Met deze invulboeken en hersenkrakers zijn jullie wel even zoet.

Escape boek

Escape boek

Ivan Tapia, Privé: Linde Montse & Júlia Gaspar

Korte verhaaltjes worden afgewisseld met uitdagende puzzels en raadsels in dit spannende boek. Ook de wat minder leesgrage kinderen worden uitgedaagd om verder te lezen omdat ze door de puzzels actief bezig zijn met het boek.

Lia heeft een bijzonder talent: ze kan in het hoofd van anderen ‘inbreken’, precies daar waar iedereen zijn geheimen en herinneringen bewaart. Lia is voorzichtig met andermans geheimen, maar zijn anderen dat ook?

Kraak de codes en ontsnap samen met Lia uit dit Escape boek!

Mijn a-MAZE-ing doeboek

Mijn a-MAZE-ing doeboek

Privé: Stuart Lynch

Voor meisjes die dol zijn op glitters, eenhoorns en andere girly dingen. Dit superleuke doeboek staat bomvol quizzen, doolhoven, puzzels en andere creatieve opdrachten. Zo haal je je (klein)dochter wel even van die iPad of telefoon af!

Op de cover zit zelfs een echt doolhofspel met balletjes verwerkt in de vorm van een hart. Hebben!

Mijn paspoort

Mijn paspoort

Privé: Witte Leeuw

Reizigers in de dop: opgelet! In Mijn paspoort houd je alles over je vakantie bij. Welke nieuwe woorden hebben jullie geleerd? Wat was het leukste uitstapje? Je kunt ook munten, een bloemetje of bonnetjes als herinnering bewaren. Helaas niet geschikt voor sneeuwvlokken!

Leuk voor de heb. Voor € 3,99 kun je ’m eigenlijk gewoon niet laten liggen!