Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > Prentenboeken om samen in een deuk te liggen

Prentenboeken om samen in een deuk te liggen

‘Dan komen ze zo lekker tegen je aanliggen en dan schateren we het uit samen. Dat is zo gezellig!’

Een oma van drie kleinkinderen vertelde ons over haar favoriete voorleesmoment. Voorlezen is voor veel kinderen de ultieme ontspanning na een drukke dag op school, op de sportclub of voor het slapengaan. En wat ontspant meer dan lekker samen lachen? Wij garanderen een lach op ieders gezicht met deze prentenboeken:

 

Bloterik prentenboek Bloterik

Weg met die onderbroek, jas en sokken! Bloterik is een hilarisch prentenboek over een jongetje dat zijn kleding te strak, kriebelig of te kort vindt. Maar hij heeft een oplossing… dan draagt hij toch gewoon helemaal niets!

Bloterik geeft een heel andere kijk op het dagelijkse aankleeddrama dat veel ouders vast maar al te bekend voorkomt. Een grappig prentenboek over een eigenwijze kleuter, voor eigenwijze kleuters.

 

 

Ik ben een kat prentenboek

Ik ben een kat!

‘Mraauw! Ik ben Simon. Ik ben een kat, net als jullie!’ Simon is heel anders dan Poema, Leeuw en Panter maar leert dat ze stiekem toch veel gemeen hebben. Voorleesplezier voor jong en oud gegarandeerd met dit fijne, grote prentenboek.

Ik ben een kat! heeft de Sardes Leespluim gewonnen. De jury oordeelde:

Ik ben een kat! is een humoristisch verhaal dat bij iedere lezing weer op de lachspieren zal werken. Er komen talloze emoties voorbij op de gezichtsuitdrukkingen van de katachtigen waar met peuters en kleuters goed over te praten is. En wanneer hoor je ergens bij? Een boek met humor om veel plezier mee te beleven en dat ook uitnodigt om over emoties en gevoelens te praten.’

 

 

Retteketet we gaan nog niet naar bed

Retteketet! We gaan nog niet naar bed!

Weer een fijn prentenboek van Harmen van Straaten, net zo hilarisch als zijn andere prentenboek Hé, wie zit er op de wc?.

In Retteketet! We gaan nog niet naar bed! hebben de dieren absoluut geen zin om naar bed te gaan, ze zijn nog lang niet moe…

Hoewel de titel anders doet vermoeden, zijn er al veel ouders die met dit prachtig geïllustreerde prentenboek hun peuters en kleuters lachend naar bed hebben gekregen!

 

Kiekeboe met KikkerKiekeboe met Kikker

Kiekeboe is een spelletje dat nooit gaat vervelen! In Kiekeboe met Kikker gaat Kikker enthousiast bij zijn verschillende vriendjes langs om kiekeboe te spelen. Maar is er wel iemand thuis?

Kiekeboe met Kikker is een stevig kartonboek en een knuffel in één! Met de magnetische handjes van Kikker spelen kinderen dit spelletje op elke pagina mee.

Gegarandeerd dikke pret!