Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > Luister naar de mooiste kinderboeken

Luister naar de mooiste kinderboeken

Luisterboeken zijn er voor iedereen, voor jong en oud. Van De Griezelbus en Job en Keetje tot De brief voor de koning: de mooiste kinderboeken zijn te koop als luisterboek of te beluisteren via Storytel. Lees hier waarom luisterboeken voor kinderen (en ook voor ouders) zo fijn zijn:

 

  1. Luisterboek kinderenLuisterboeken maken het mogelijk altijd en overal te genieten van je favoriete boeken. Of je nu met het gezin onderweg bent in de auto of lekker thuis bent, terwijl je koekjes bakt of bezig bent met een andere hobby.
  2. Luisterboeken zijn een goed alternatief voor kinderen die moeite hebben hun concentratie te behouden tijdens het lezen van een boek. Ook voor kinderen met dyslexie of kinderen die blind of slechtziend zijn is een audioboek een goede optie.
  3. Een luisterboek is een mooi alternatief voor de iPad of tv. Het moment dat je kind normaal gesproken even op de iPad mag, kan ook worden ingezet als moment dat ze naar een luisterboek luisteren. Tijdens dit ‘voorleesmoment’ kan je kind bijvoorbeeld ook tegelijkertijd kleuren, als ze alleen luisteren niet fijn vinden. Ze kunnen dan bijvoorbeeld een tekening maken over het verhaal dat ze voorgelezen krijgen.
  4. Voorgelezen worden is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen met ouders die minder makkelijk voorlezen of ouders die niet zoveel tijd hebben worden vaak niet voorgelezen. Een luisterboek is dan een goed alternatief.
  5. Het is, naast zelf lezen, ook heerlijk om af en toe voorgelezen te worden. En dat geldt voor iedereen van 0 tot 100 jaar!

 

Luistertip voor kinderen vanaf 3 jaar:

job en keetje luisterboek       Dadoe luisterboek    Ties en trijntje op de boerderij

Luistertip voor kinderen vanaf 5 jaar:

Meester max en de minimonsters   Keteltje prinses op les luisterboek   Luisterboek 5 jaar

 

Luistertip voor kinderen vanaf 8 jaar:

Dolfje weerwolfje luisterboek   De regels van Floor luisterboek   Mees Kees luisterboek

 

Luistertip voor kinderen vanaf 10 jaar:

De brief voor de koning luisterboek   De Griezelbus 1 luisterboek  De zevensprong luisterboek