Kinderboeken..nl

0 – 1.5 jaar

0 – 1.5 jaar

De eerste ervaring met boeken

Een kind leert in zijn of haar eerste maanden onderscheid te maken tussen zichzelf en de buitenwereld. Baby’s moeten nog leren dat hun armen en benen bij hun lichaam horen, en dat ze die zelf kunnen aansturen. Ook ontdekken ze dat ze met hun mond dingen kunnen proeven. Daarom stoppen ze vaak hun vingers in hun mond, maar ook dingen buiten hun lijf, zoals eten en speelgoed.

Vanaf ongeveer 6 maanden beginnen kinderen dingen te onderzoeken: ze proberen of het bruin van hun beer hetzelfde voelt en smaakt als een rammelaar of slabbetje. Voelboekjes en knisperboekjes zijn dus reuze interessant!

Zodra kinderen beweeglijker worden, gaan ze experimenteren: ze gooien spullen van het tafelblad en leren op die manier dat dingen vallen als je ze loslaat en dat elk ding op een andere manier valt.


Wee Gallery

Wee Gallery

Grafisch ontwerper Surya Sajnani verdiepte zich na de geboorte van haar eerste zoon in de ontwikkeling van kinderen. Zo ontdekte ze dat pasgeborenen maar 30 tot 38 cm ver kunnen zien en dat ze het liefst naar het gezicht van papa en mama kijken en naar zwarte en witte geometrische vormen.

Vandaaruit is het merk Wee Gallery ontstaan. Surya begon met zwart-witte art cards om de waarneming van baby’s te stimuleren.

Het enthousiasme voor deze babykaarten was zo groot dat de collectie inmiddels is uitgebreid. Naast de geheel in zwart-wit uitgevoerde knuffelboekjes Beer en Poes heeft Wee Gallery nu ook knisperboeken in kleur!

Maak kennis met Tijger en zijn vriendjes – de knisperelementen, stevige lijnen en vriendelijke gezichten zullen elke baby aanspreken en maken dit boekje daarmee tot een ideaal kraamcadeau.
Gebruik de boekenzoeker

Zoek ik…

Ontmoet onze vrienden en lees over hun avonturen!