Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > 0 – 1.5 jaar

0 – 1.5 jaar

0 - 1.5 jaar

De eerste ervaring met boeken

Een kind leert in zijn of haar eerste maanden onderscheid te maken tussen zichzelf en de buitenwereld. Baby’s moeten nog leren dat hun armen en benen bij hun lichaam horen, en dat ze die zelf kunnen aansturen. Ook ontdekken ze dat ze met hun mond dingen kunnen proeven. En dat is spannend! Want hoe smaken hun vingers eigenlijk? En hun speelgoed, eten, bestek, boekjes en… wat kun je nog meer in je mond stoppen? Het is allemaal onderdeel van de grote ontdekkingstocht van baby’s.

Steeds beter zien
Pasgeborenen kunnen maar 30 tot 38 cm ver zien en kijken het liefst naar het gezicht van de ouders en naar zwarte en witte geometrische vormen. Vanaf ongeveer 6 maanden kunnen kinderen beter zien en dingen om zich heen onderscheiden. Ook dat vraagt om nader onderzoek! Ze proberen bijvoorbeeld of hun knuffelbeer hetzelfde voelt en smaakt als een rammelaar of slabbetje. Voelboekjes en knisperboekjes zijn daarom dus reuze interessant!

Lekker bewegen
Zodra kinderen beweeglijker worden, gaat er weer een heel nieuwe wereld van experimenteren voor ze open. Ze gooien spullen van het tafelblad. Zo leren ze dat dingen vallen als je ze loslaat en dat elk ding op een andere manier valt. Sommige dingen stuiteren, geven een harde klap of je hoort de val bijna niet. En iets met een ronde vorm rolt ook nog een lekker ver weg…


Beer - Wee Gallery

Beer - Wee Gallery

Dit babyboekje Beer heeft alles in zich om de lievelingsknuffel van elke baby te worden! Binnenin kun je kennismaken met andere leuke dieren. Getekend in zwart-wit, want dat kunnen pasgeboren baby’s het beste zien.

 

Tijger - Wee Gallery

Tijger - Wee Gallery

Maak kennis met Tijger en zijn vriendjes – de knisperelementen, stevige lijnen en vriendelijke gezichten zullen elke baby aanspreken en maken dit boekje daarmee tot een ideaal kraamcadeau.

Daar ben je dan!

Het grote kijk- en voorleesboek voor de allerkleinsten! Verhalen van een kat die zich afvraagt wat die baby toch komt doen tot een peutertje dat alles zelf wil ontdekken, en van het krijgen van een babybroertje of -zusje tot het vieren van een wel heel speciale dag met cadeautjes en taart. Deze bundel staat vol versjes, prenten en verhalen van schrijvers en illustratoren, zowel bekend als nieuw!

Ontdek deze bundel hier

Daar ben je dan!

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor (aanstaande) ouders? Neem hier een kijkje!

Ontmoet onze vrienden en lees over hun avonturen!

Inspiratieartikelen

Voorpret! De leukste boeken met Sinterklaas in de hoofdrol
Familie & gezin, Tiplijst
Voorpret! De leukste boeken met Sinterklaas in de hoofdrol

Sinterklaas voorpret! Je vind hier de leukste sinterklaasliedjes, voorleesverhalen over de heldendaden van Sinterklaas of een lief boekje voor in de schoen.

De leukste babyboeken en kraamcadeaus
Familie & gezin, Tiplijst
De leukste babyboeken en kraamcadeaus

Verras een (aanstaande) ouder met een van onze boekentips voor tijdens de zwangerschap of als kraamcadeau. Met (voor)lezen kun je niet vroeg genoeg beginnen!

Tips voor de Kinderboekenweek 2019
Tiplijst
Tips voor de Kinderboekenweek 2019

Wat hebben we genoten van de Kinderboekenweek dit jaar! Heb je helemaal de smaak te pakken en wil je nog meer boeken lezen in het thema van de Kinderboekenweek 2019? Bekijk dan onze tips met fijne boeken waarin auto’s, boten, trams en andere toffe voertuigen een rol spelen voor alle leeftijden. Reis je mee?

Boeken over de liefste, grappigste én moedigste vaders
Familie & gezin, Tiplijst
Boeken over de liefste, grappigste én moedigste vaders

Het is bijna Vaderdag! Op deze dag worden alle papa’s in het zonnetje gezet. Een ontbijtje op bed, een zelfgemaakt cadeautje en misschien zelfs wel...

Kikker op de Negenmaandenbeurs
Uitgelicht
Kikker op de Negenmaandenbeurs

Kom feest vieren bij de Kikker-stand op de Negenmaandenbeurs! Kikker bestaat dit jaar 30 jaar, dat betekent: mooie beursaanbiedingen, diverse optredens van Kikker op het...

Nieuw verschenen: Van hond tot huis en Van 1 tot 10
Uitgelicht
Nieuw verschenen: Van hond tot huis en Van 1 tot 10

Deze twee stijlvolle kartonboekjes helpen je kind bij het leren van nieuwe woorden en getallen. De boekjes zijn ontworpen door patroonontwerpster Jane Ormes en hebben...