Kinderboeken..nl

0 – 1.5 jaar

0 – 1.5 jaar

De eerste ervaring met boeken

Een kind leert in zijn of haar eerste maanden onderscheid te maken tussen zichzelf en de buitenwereld. Baby’s moeten nog leren dat hun armen en benen bij hun lichaam horen, en dat ze die zelf kunnen aansturen. Ook ontdekken ze dat ze met hun mond dingen kunnen proeven. En dat is spannend! Want hoe smaken hun vingers eigenlijk? En hun speelgoed, eten, bestek, boekjes en… wat kun je nog meer in je mond stoppen? Het is allemaal onderdeel van de grote ontdekkingstocht van baby’s.

Steeds beter zien
Pasgeborenen kunnen maar 30 tot 38 cm ver zien en kijken het liefst naar het gezicht van de ouders en naar zwarte en witte geometrische vormen. Vanaf ongeveer 6 maanden kunnen kinderen beter zien en dingen om zich heen onderscheiden. Ook dat vraagt om nader onderzoek! Ze proberen bijvoorbeeld of hun knuffelbeer hetzelfde voelt en smaakt als een rammelaar of slabbetje. Voelboekjes en knisperboekjes zijn daarom dus reuze interessant!

Lekker bewegen
Zodra kinderen beweeglijker worden, gaat er weer een heel nieuwe wereld van experimenteren voor ze open. Ze gooien spullen van het tafelblad. Zo leren ze dat dingen vallen als je ze loslaat en dat elk ding op een andere manier valt. Sommige dingen stuiteren, geven een harde klap of je hoort de val bijna niet. En iets met een ronde vorm rolt ook nog een lekker ver weg…


Beer – Wee Gallery

Beer – Wee Gallery

Dit babyboekje Beer heeft alles in zich om de lievelingsknuffel van elke baby te worden! Binnenin kun je kennismaken met andere leuke dieren. Getekend in zwart-wit, want dat kunnen pasgeboren baby’s het beste zien.

 


Tijger – Wee Gallery

Tijger – Wee Gallery

Maak kennis met Tijger en zijn vriendjes – de knisperelementen, stevige lijnen en vriendelijke gezichten zullen elke baby aanspreken en maken dit boekje daarmee tot een ideaal kraamcadeau.


Daar ben je dan!

Het grote kijk- en voorleesboek voor de allerkleinsten! Verhalen van een kat die zich afvraagt wat die baby toch komt doen tot een peutertje dat alles zelf wil ontdekken, en van het krijgen van een babybroertje of -zusje tot het vieren van een wel heel speciale dag met cadeautjes en taart. Deze bundel staat vol versjes, prenten en verhalen van schrijvers en illustratoren, zowel bekend als nieuw!

Ontdek deze bundel hier

Daar ben je dan!

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor (aanstaande) ouders? Neem hier een kijkje!
Gebruik de boekenzoeker

Zoek ik…

Ontmoet onze vrienden en lees over hun avonturen!