Hallo, hallo, wie brult daar zo?

Luisterboek:
1,99
Altijd de laagste prijs
Hardcover:
15,99
Altijd de laagste prijs
  • Door de maker van Hé wie zit er op de wc'
  • Serie voor peuters
  • Hilarisch prentenboek op rijm
  • Voor kinderen die een broertje of zusje krijgen

Samenvatting

Grappig prentenboek op rijm over een nieuwe baby. Voor eindeloos voorleesplezier met peuters en kleuters!

Samenvatting

Roooaar!
Door het huis klinkt een harde brul.
Kleintje Beer schrikt. Is het Leeuw, of Krokodil, of Koe, of Aap?
Allemaal vinden ze dat ze het mooiste lawaai maken.
‘Nee!’ fluistert Kleintje Beer. ‘Luister maar... het komt van dáár!’
‘Hallo, hallo… wie brult daar zo?’

Hilarisch prentenboek op rijm van de maker van Hé, wie zit er op de wc? .

Roooaar!
Door het huis klinkt een harde brul.
Kleintje Beer schrikt. Is het Leeuw, of Krokodil, of Koe, of Aap?
Allemaal vinden ze dat ze het mooiste lawaai maken.
‘Nee!’ fluistert Kleintje Beer. ‘Luister maar... het komt van dáár!’
‘Hallo, hallo… wie brult daar zo?’

Hilarisch prentenboek op rijm van Harmen van Straaten, grappig, ondeugend en net even anders. Bekend van Hé, wie zit er op de wc? .

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 3 - 5 jaar
ISBN: 9789025882679
NUR: 271
Type: Luisterboek
Auteur(s): Harmen van Straaten
Voorlezer: Pim Veth
Prijs: 1,99
Duur: 4 minuten
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 30-08-2021

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 3 - 5 jaar
ISBN: 9789025881009
NUR: 271
Type: Hardcover
Auteur(s): Harmen van Straaten
Prijs: 15,99
Aantal pagina's: 22
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 24-03-2021
Hallo-hallo-wie-brult-daar-zo_Harmen-van-Straaten
Harmen van Straaten

Grappige en ondeugende rijmprentenboeken

Grappige rijmprentenboeken

Wat rijmt er op stoep? Fout… Geen poep! Maar wel… (lees het zelf!) Beer en Giraf en Aap moeten heel nodig, maar het zit niet mee. Want hé, wie zit daar op de wc? Rijk staat met zijn trekker klaar voor de grote race. Alle dieren lachen hem uit. ‘Het heeft geen zin om mee te doen. Met een trekker word je nooit kampioen!’ O nee…? Harmen van Straaten is de koning van het ondeugende prentenboek. Zijn teksten op rijm lezen fijn en kinderen onthouden de tekst sneller. Mee rijmen verrijkt hun woordenschat. De expressieve platen maken van het voorlezen een feest!
Lees verder

Gerelateerde artikelen

De Nationale Voorleesdagen 2025

'Rinus' is verkozen tot het prentenboek van 2025. Bekijk hier de volledige Prentenboeken top 10 van het jaar 2025 en laat je inspireren!

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2024

Lees alles over de Nationale Voorleesdagen 2024. Ontdek ook de prentenboeken top 10 en het Prentenboek van het Jaar.

Tiplijst
Lees meer

Kinderboeken van Harmen van Straaten

Ontdek de kinderboeken van Harmen van Straaten. Van het leren van eerste woordjes tot vrolijke rijmprentenboeken voor kleuters en van een eerste zelf-leesboek tot een spannend avonturenboek.

Tiplijst
Lees meer

Reviews

Denise, Moeder (28 jaar) - 16-01-2022
Hallo, hallo, wie brult daar zo? is een van de nieuwste prentenboeken van Harmen van Straaten. In dit kleurrijke en humoristische verhaal worden Kleintje Beer en zijn dierenvrienden de stuipen op het lijf gejaagd door een angstaanjagend gebrul. Wie is die ongenode gast die hen met zoveel lawaai uit hun slaap haalt? Wie wel eens een prentenboek van Harmen van Straaten heeft voorgelezen, herkent onmiddellijk zijn levendige, ondeugende (teken)stijl: de gekleurde letters, de sprekende uitdrukkingen op de gezichten van de dieren, maar ook de manier waarop de tekst op rijm gebracht is. Deze aspecten samen maken dit prentenboek bij uitstek geschikt om voor te lezen aan peuters en kleuters. Met name voor peuters kan het soms nog best een uitdaging zijn om een verhaal te vinden dat hun korte aandachtsboog kan vasthouden. Met Hallo, hallo, wie brult daar zo? Is Harmen van Straaten hier absoluut (weer) in geslaagd! Waar gaat het over? ‘Roooaar!’ en ‘Grrrrrr!’ en ‘Woehoe!’ Kleintje Beer en zijn dierenvriendjes horen allerlei spannende en gekke geluiden. Is het van de krokodil? Van de leeuw? Van de koe? Van de papegaai? Steeds wanneer ze de oorzaak van het geluid achterhaald denken te hebben, klinkt het opnieuw, en weer anders. Welke vreemde wezen maakt er toch zoveel lawaai? Als het geluid steeds dichterbij komt, beginnen Kleintje Beer en zijn vrienden toch wel echt bang te worden… Tot Buurbeertje hen gelukkig het antwoord op het raadsel geeft: er is een Babybeertje geboren! Een groot pluspunt aan Hallo, hallo, wie brult daar zo? is de melodieuze manier waarop Harmen van Straaten de tekst op rijm heeft gezet. Dit verhaal is niet alleen heel leuk voor kinderen, het is ook een feestje om voor te lezen! En zelfs om mee te spelen, want dankzij de dikke kaft is het perfect leesmateriaal voor zelfs de allerkleinste, grijpgrage babyhandjes. Dankzij dit verhaal over een spannende, maar uiteindelijk toch onschuldige, kleine indringer leent dit prentenboek zich bovendien heel goed als kraamcadeautje. Het grote monster waar de dieren zo bang voor waren, blijkt maar een baby’tje te zijn! Met veel humor, zowel in de tekst als in de gezichtsuitdrukkingen, komen de dieren steeds een klein stapje dichterbij het grote, spannende raadsel. En de luisteraars beleven dit avontuur met veel plezier met hen mee! Kortom, Hallo, hallo, wie brult daar zo? is bij ons thuis niet meer weg te denken. Het is een van de favorieten van mijn zoontje van drie jaar, en ook zijn grote zus vindt het stiekem nog fantastisch. Dus is jouw goede voornemen voor 2022 om meer te gaan voorlezen? Haal deze dan zeker in huis. Want met dit grappige en laagdrempelige prentenboek kan je de plank niet misslaan!