Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Boeken > Oorlog in inkt

Oorlog in inkt

Suzanne Wouda, Annemarie van den Brink

Op echte dagboeken gebaseerde verhalen over kinderen en jongeren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Alle aspecten komen aan bod in dit boeiende en vaak aangrijpende boek voor alle mensen vanaf ca. 10 jaar.
|

Vrijheid vinden we nu heel gewoon, maar hoe was het voor kinderen en jongeren om de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Dat weten we door hun dagboeken.
Hoe voelt het om te moeten schuilen en vluchten als de bommen om je oren vliegen, zoals bij Yvonne, Felix en Henk? Om altijd honger te hebben, zoals Corri en Lineke? Om gescheiden te worden van je ouders en te overleven in kampen, zoals de joodse George of Chris uit Nederlands-Indië? Om gepest te worden omdat je ‘foute’ ouders hebt, zoals Annie? Of om een joodse vriendin te hebben die steeds minder mag, zoals Jeanne?

Zeven meisjes en zeven jongens laten je hun verhalen meebeleven. Van Rotterdam tot Arnhem, van Limburg tot Drenthe, van mei 1940 tot zomer 1945. Een boek met prachtige verhalen om aan elkaar door te vertellen.

Isbn: 978-90-216-8017-0
Uitgeverij: Ploegsma
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 216
Verschijningsdatum 4-3-2020
Leeftijdsindicatie: 10 - 100
NUR: 212 242
Tags: 9 – 12 jaar, 12+ jaar, 15+ jaar, Fictie, Geschiedenis, Non-fictie, Oorlog, Oorlogen & legers, Tweede Wereldoorlog
Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews. Wat vond jij van dit boek?
Laat een review achter.
Suzanne  Wouda

Suzanne Wouda

‘Op 8 maart 1974 werd ik geboren in Kaatsheuvel. In de Efteling, zei ik later tegen iedereen, wat natuurlijk helemaal niet zo was, maar het...

Lees meer
Annemarie van den Brink

Annemarie van den Brink

Annemarie van den Brink (Amersfoort 1967) studeerde Algemene Letteren/Taalbeheersing Nederlands in Utrecht, en woont daar nu nog steeds. Ze werkte 10 jaar bij communicatiebureaus en...

Lees meer

Reviews

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Laat een review achter