Boekentips voor Halloween

Zombie-make-over

Speciaal voor alle fans van De laatste helden op aarde én iedereen die zin heeft in een potje zombie-actie: geef je (klein)kind een grimmige zombie-look! Perfect voor een echte zombie-(voor)leesparade.

Dit is wat je nodig hebt:

 • Een geweldig (en monsterlijk) kind
 • 4 make-upsponsjes
 • Witte, zwarte, rode en groene schmink
 • Een dunne make-upkwast voor de bloederige details

 Alle spullen verzameld? Dan ben je klaar voor de zombie-make-over!

 • Pak je make-upspons en breng een dunne laag witte schmink aan op het hele gezicht (vermijd de ogen).
 • Meng een beetje zwarte en witte schmink door elkaar en maak zo je eigen griezelige, grijze verf.
 • Gebruik een nieuwe spons en breng wat grijze schaduw aan op het voorhoofd, de zijkant van de kin en onder één jukbeen.
 • Volgende stap: zombie-ogen! Maak donkere kringen rond de ogen met een spons en het grijze brouwsel.Max Brallier, De laatste helden op aarde

Monstertip 1: Maak het wit niet te heftig. Anders lijkt je zombie net een marshmallow, en dat is niet echt griezelig!

Monstertip 2: Voeg een dunne laag groene schmink toe op het grijze laagje. Dit ziet er extra eng uit.

 • Nu is het tijd voor de puntjes op de (zomb)i! Zombies zijn flink onhandig, dus ze lopen nog weleens wat wondjes op. Zo maak je de coolste ‘verwondingen’:
  • Pak het dunne kwastje en de zwarte schmink erbij en teken een omgekeerd vinkje op het voorhoofd. Pak de rode schmink en teken een rode rand langs de onderkant. Nu lijkt het net of er bloed naar beneden loopt!
  • Gebruik het dunne kwastje en zwarte schmink. Teken drie verticale lijnen ergens op het gezicht. De eerste het kortst, de tweede en derde even lang. Dip dezelfde kwast in de rode schmink en teken een dikke lijn langs de drie verticale lijnen. Nu heb je een stel bloederige hechtingen gemaakt.

Strek nu je grimmige zombie-ledematen uit, pak De laatste helden op aarde erbij en je bent klaar voor de zombie-voorleesparade!

Ontdek nog meer artikelen

De leukste kinderboeken over Sinterklaas

Met de Sint in het land worden er weer veel schoentjes gezet. Om de voorpret naar pakjesavond nog iets te vergroten, tippen wij de leukste Sinterklaasboeken!

Tiplijst
Lees meer

De leukste kinderboeken over kerst

Bekijk de leukste kerstboeken om in de stemming te komen. Wij hebben een top 10 boeken over Kerstmis samengesteld en tippen kerstverhalen voor peuters, kleuters en oudere kinderen.

Tiplijst
Lees meer

Back to school: klaar voor het nieuwe schooljaar?

Met het einde van de vakantie in zicht, tippen we leuke boeken over (voor het eerst) naar schoolgaan. Ook vind je onze favoriete educatieve spellen om in de stemming te komen.

Tiplijst
Lees meer

Sprookjes: een top 3 met de mooiste bundels

Er zijn heel veel verschillende soorten sprookjes: klassiek, modern, over prinsessen, draken en trollen. Elk sprookje neemt je mee in een eigen fantasiewereld. Wij zetten de mooiste sprookjesboeken vol verschillende soorten verhalen voor je op een rij!

Tiplijst
Lees meer