Gedichtenwedstrijd opvolger Ik wou dat ik een vogel was

Gedichtenwedstrijd opvolger ‘Ik wou dat ik een vogel was’

Dit najaar verschijnt de opvolger van Ik wou dat ik een vogel was de succesvolle bloemlezing met natuurgedichten. In deze nieuwe bundel wordt in 366 Nederlandse gedichten de schoonheid van dieren over de hele wereld bezongen.

De bloemlezing staat dit keer helemaal in het teken van dieren. De prijswinnende illustrator Britta Teckentrup neemt je mee op een reis langs het dierenrijk. Van dolfijnen en walvissen in de diepblauwe zee en olifanten en giraffes op de uitgestrekte savanne, via pinguïnkolonies op de Zuidpool naar apen en tijgers in warme, tropische wouden. Maar ook lammetjes, honden en kikkers worden niet vergeten.

Ken jij hét (al eerder gepubliceerde) dierengedicht dat in deze bloemlezing niet mag ontbreken? Dit kan je per e-mail opsturen naar de redactie, zorg dat je in je mail duidelijk aangeeft van wie het gedicht is en wat de bron is van het gedicht.

Gedichtenwedstrijd gesloten

Voor de nieuwe bloemlezing organiseerde uitgeverij Ploegsma een gedichtenwedstrijd rondom tien geselecteerde illustraties. Inzenden kon tot 15 maart. Er zijn meer dan 1.000 gedichten ingezonden, van 529 verschillende dichters! De komende tijd richt de redactie zich op het lezen van alle inzendingen. Op maandag 14 juni worden de winnaars bekendgemaakt.

Alle deelnemers maken kans op een publicatie in de nieuwe poëziebloemlezing én natuurlijk op exemplaren van het boek. Als troostprijs worden er vijf exemplaren van Ik wou dat ik een vogel was verloot onder alle inzenders.