Gedichtenwedstrijd opvolger Ik wou dat ik een vogel was

Gedichtenwedstrijd opvolger ‘Ik wou dat ik een vogel was’

Dit najaar verschijnt de opvolger van Ik wou dat ik een vogel was de succesvolle bloemlezing met natuurgedichten. In deze nieuwe bundel wordt in 366 Nederlandse gedichten de schoonheid van dieren over de hele wereld bezongen… maar daar hebben we wel jouw hulp bij nodig!

Schrijf een dierengedicht bij een van de geselecteerde spreads en stuur dit vóór 15 maart naar de redactie van uitgeverij Ploegsma. Bekijk hieronder alle voorwaarden voor deelname!

De bloemlezing staat dit keer helemaal in het teken van dieren. De prijswinnende illustrator Britta Teckentrup neemt je mee op een reis langs het dierenrijk. Van dolfijnen en walvissen in de diepblauwe zee en olifanten en giraffes op de uitgestrekte savanne, via pinguïnkolonies op de Zuidpool naar apen en tijgers in warme, tropische wouden. Maar ook lammetjes, honden en kikkers worden niet vergeten. Bekijk hieronder de geselecteerde illustraties.

Alle deelnemers maken kans op een publicatie in deze nieuwe poëziebloemlezing én natuurlijk op exemplaren van het boek. Als troostprijs verloten we ook vijf exemplaren van Ik wou dat ik een vogel was onder alle inzenders.

Heb je zelf geen dichttalent, maar ken je wel hét dierengedicht dat in deze bloemlezing niet mag ontbreken? Dit kan je ook per e-mail opsturen, zorg dat je in je mail duidelijk aangeeft van wie het gedicht is en wat de bron is van het gedicht.