Pippi of Today - Pippi Langkous is jarig - Save the Children

75 jaar Pippi – Pippi of Today

Dit jaar viert Pippi Langkous haar 75ste verjaardag. Om dit te vieren verscheen het boek Pippi Langkous is jarig. Daarnaast is Pippi gekozen als ambassadeur voor vluchtelingkinderen in de Pippi of Today-campagne van Save the Children.

Waarom is Pippi ambassadeur voor Save the Children?

Pippi Langkous is het sterkste meisje ter wereld. Ze kan niet alleen een paard optillen, ze weet ook altijd en overal iets van te maken. Zelfs wanneer de omstandigheden niet even makkelijk zijn. Dat vergt veerkracht, doorzettingsvermogen en positiviteit. Eigenschappen die ieder kind in zich heeft. In ieder kind schuilt een Pippi.

Pippi of Today

Uitgeverij Ploegsma en Save the Children slaan de handen ineen. Met de internationale campagne Pippi of Today vragen zij aandacht voor kinderen op de vlucht of met een vluchtachtergrond. Stuk voor stuk kinderen vol levenslust en flexibiliteit. Ze willen, net als Pippi, weer iets van hun leven maken. Ondanks de nare dingen die ze hebben meegemaakt, willen ze een nieuwe taal leren, naar school gaan en nieuwe vrienden maken. Ze willen spelen, sporten, boeken lezen en muziek luisteren of maken.

Op deze pagina

Pippi Langkous is jarig

Pippi Langkous is jarig

Astrid Lindgren & Ingrid Vang Nyman

Pippi is het sterkste meisje van de wereld, en ze woont helemaal alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, niet helemáál alleen, want ze heeft een aapje en een paard. Gelukkig komt haar vader eens in de zoveel tijd langs om een nieuwe koffer met goudstukken te brengen. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de gekste dingen. Ze speelt tikkertje met de politie, wordt dingenzoeker, vecht in het circus met de sterke man en vindt na lang zoeken een echte spunk!

‘Dit boek gaat over Pippi Langkous. Een meisje dat alleen in Villa Kakelbont woont en dus helemaal zelf kan kiezen wat ze doet. Voordat ze dit huis vond, was ze altijd onderweg. Heel veel andere kinderen zijn ook op zoek naar een nieuw huis.’

Pim Kraan, directeur Save the Children

Meer doen voor de Pippi’s of Today?

Pippi of Today-logoJuist in deze coronatijd, waarin iedereen een nieuwe draai probeert te vinden, blijkt dat kinderen het hardst getroffen worden. Zo hebben kinderen wereldwijd nog minder toegang tot onderwijs en komen ze minder in aanmerking voor medische zorg.

Wil je daarom ook financieel bijdragen aan de ondersteuning van kinderen op de vlucht? Klik op de donatiebutton om een donatie te doen voor deze hedendaagse Pippi’s bij Save the Children:Save the Children-logo

Doneer

Meer lezen over de campagne? Dat kan hier.