Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > 75 jaar Pippi – Pippi of Today

75 jaar Pippi – Pippi of Today

Dit jaar viert Pippi Langkous haar 75ste verjaardag. Om dit te vieren verschijnt op 3 juni Pippi Langkous is jarig. Daarnaast is Pippi gekozen als ambassadeur voor vluchtelingkinderen in de Pippi of Today-campagne van Save the Children.

Waarom is Pippi ambassadeur voor Save the Children?

Pippi Langkous is het sterkste meisje ter wereld. Ze kan niet alleen een paard optillen, ze weet ook altijd en overal iets van te maken. Zelfs wanneer de omstandigheden niet even makkelijk zijn. Dat vergt veerkracht, doorzettingsvermogen en positiviteit. Eigenschappen die ieder kind in zich heeft. In ieder kind schuilt een Pippi.

Pippi of Today

Uitgeverij Ploegsma en Save the Children slaan de handen ineen. Met de internationale campagne Pippi of Today vragen zij aandacht voor kinderen op de vlucht of met een vluchtachtergrond. Stuk voor stuk kinderen vol levenslust en flexibiliteit. Ze willen, net als Pippi, weer iets van hun leven maken. Ondanks de nare dingen die ze hebben meegemaakt, willen ze een nieuwe taal leren, naar school gaan en nieuwe vrienden maken. Ze willen spelen, sporten, boeken lezen en muziek luisteren of maken.

Pippi Langkous is jarig

Met de aankoop van dit speciale Pippi of Today-boek geniet je niet alleen van de stoere avonturen van Pippi Langkous, maar steun je ook kinderen die op de vlucht zijn of waren. Juist zij verdienen de kans om weer richting te geven aan hun eigen leven en om hun geluk terug te vinden. Want de Pippi’s of Today zijn echte helden.

Pippi is het sterkste meisje van de wereld, en ze woont helemaal alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, niet helemáál alleen, want ze heeft een aapje en een paard. Gelukkig komt haar vader eens in de zoveel tijd langs om een nieuwe koffer met goudstukken te brengen. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de gekste dingen. Ze speelt tikkertje met de politie, wordt dingenzoeker, vecht in het circus met de sterke man en vindt na lang zoeken een echte spunk!

Met een voorwoord van Save the Children-directeur Pim Kraan, in het kader van Pippi of Today. Uitgeverij Ploegsma doneert aan deze campagne.

‘Dit boek gaat over Pippi Langkous. Een meisje dat alleen in Villa Kakelbont woont en dus helemaal zelf kan kiezen wat ze doet. Voordat ze dit huis vond, was ze altijd onderweg. Heel veel andere kinderen zijn ook op zoek naar een nieuw huis.’

Pim Kraan, directeur Save the Children

Meer doen voor de Pippi’s of Today?

Pippi of TodayJuist in deze coronatijd, waarin iedereen een nieuwe draai probeert te vinden, blijkt dat kinderen het hardst getroffen worden. Zo hebben kinderen wereldwijd nog minder toegang tot onderwijs en komen ze minder in aanmerking voor medische zorg.

Wil je daarom ook financieel bijdragen aan de ondersteuning van kinderen op de vlucht? Klik op de donatiebutton om een donatie te doen voor deze hedendaagse Pippi’s bij Save the Children:

Save the ChildrenDoneer

Meer lezen over de campagne? Dat kan hier.