Pippi of Today - Pippi Langkous is jarig - Save the Children

Pippi of Today Basisschool-actie

Dit jaar viert Pippi Langkous haar 75ste verjaardag. Om dit te vieren verscheen het boek Pippi Langkous is jarig. Daarnaast is Pippi gekozen als ambassadeur voor vluchtelingkinderen in de Pippi of Today-campagne van Save the Children. Onder aan deze pagina lees je meer over waarom Pippi ambassadeur is.

Speciaal voor alle basisscholen (groep 3 & 4) organiseren we een leuke winactie rondom Pippi!

Op deze pagina

Pippi of Today en het onderwijs

Save the Children Nederland investeert de opbrengsten van Pippi of Today in het programma Team Up. Op hun website lees je meer over TeamUp, een programma in samenwerking met Unicef en War Child. Speciaal voor Pippi of Today, kan je voor jouw klas een sessie op maat én heel veel Pippi-boeken winnen!

Hoe werkt het?

De opdrachten bij TeamUp draaien om durf, beweging én samenwerking. Ben jij juf of meester van een groep 3 of groep 4? Dan dagen we jou uit om samen met jouw leerlingen een gave oefening voor TeamUp te bedenken die de durf van Pippi Langkous en de onderlinge samenwerking onder de kinderen centraal laat staan. De ontwikkeling en uitvoering van deze typische Pippi-oefening kan bijvoorbeeld onderdeel zijn van de lessen burgerschap of gym.

Maak een video van de klas die de oefening uitvoert (max. 2,5 minuut) en stuur deze in!


Wat kan je winnen?

  • Een geheel verzorgde TeamUp sessie bij jou op school, in het teken van Pippi natuurlijk!
  • Het boek Pippi Langkous is jarig voor alle kinderen in jouw klas.
  • Pippi-merchandise voor alle kinderen in de klas.
  • De winnende oefening wordt opgenomen in het TeamUp Gamebook en zal dus door heel veel kinderen door heel Nederland worden uitgevoerd.

Deadline & inzenden

Zijn jullie tevreden met jullie Pippi Langskous TeamUp video? Mooi! Dan kunt jullie hem gaan uploaden en mailen naar Save the Children (martijn.majoewsky@savethechildren.nl). Jullie kunnen de oefening opsturen tot maandag 9 november. Belangrijk: we horen graag of we de video online mogen delen, stuur daarvoor dit ingevulde toestemmingsformulier mee.

Inspiratie
Download deze informatiesheet voor alle uitleg over de winactie én om inspiratie op te doen en een beeld te krijgen van de huidige TeamUp-oefeningen.

Pippi Langkous is jarig

Pippi Langkous is jarig

Pippi Langkous is jarig

Astrid Lindgren & Ingrid Vang Nyman

Met de aankoop van dit speciale Pippi of Today-boek geniet je niet alleen van de stoere avonturen van Pippi Langkous, maar steun je ook kinderen die op de vlucht zijn of waren. Juist zij verdienen de kans om weer richting te geven aan hun eigen leven en om hun geluk terug te vinden.

Pippi is het sterkste meisje van de wereld, en ze woont helemaal alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, niet helemáál alleen, want ze heeft een aapje en een paard. Gelukkig komt haar vader eens in de zoveel tijd langs om een nieuwe koffer met goudstukken te brengen. Ze speelt tikkertje met de politie, wordt dingenzoeker, vecht in het circus met de sterke man en vindt na lang zoeken een echte spunk!

Met een voorwoord van Save the Children-directeur Pim Kraan, in het kader van Pippi of Today. Uitgeverij Ploegsma doneert aan deze campagne.

Waarom is Pippi ambassadeur voor Save the Children?

Pippi Langkous is het sterkste meisje ter wereld. Ze kan niet alleen een paard optillen, ze weet ook altijd en overal iets van te maken. Zelfs wanneer de omstandigheden niet even makkelijk zijn. Dat vergt veerkracht, doorzettingsvermogen en positiviteit. Eigenschappen die ieder kind in zich heeft. In ieder kind schuilt een Pippi.

Pippi of Today

Uitgeverij Ploegsma en Save the Children slaan de handen ineen. Met de internationale campagne Pippi of Today vragen zij aandacht voor kinderen op de vlucht of met een vluchtachtergrond. Stuk voor stuk kinderen vol levenslust en flexibiliteit. Ze willen, net als Pippi, weer iets van hun leven maken. Ondanks de nare dingen die ze hebben meegemaakt, willen ze een nieuwe taal leren, naar school gaan en nieuwe vrienden maken. Ze willen spelen, sporten, boeken lezen en muziek luisteren of maken.

Meer doen voor de Pippi’s of Today?

Juist in deze coronatijd, waarin iedereen een nieuwe draai probeert te vinden, blijkt dat kinderen het hardst getroffen worden. Zo hebben kinderen wereldwijd nog minder toegang tot onderwijs en komen ze minder in aanmerking voor medische zorg.

Wil je daarom ook financieel bijdragen aan de ondersteuning van kinderen op de vlucht? Hier kan je eenvoudig een (eenmalige of structurele) donatie doen voor deze hedendaagse Pippi’s. Meer lezen over de campagne? Bekijk de campagnepagina van Save the Children.

Artikelen over Pippi Langkous

75 jaar Pippi – Pippi of Today

Pippi Langkous is het sterkste meisje ter wereld en ze weet ook altijd en overal iets van te maken. Daarom is ze ambassadeur voor Pippi of Today.

Achtergrond
Lees meer