Sandra Klaassen

Sandra Klaassen

Sandra Klaassen is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving ('s-Hertogenbosch) waar zij Grafiek en Visuele Communicatie studeerde met als specialisatie lithografie.
Sindsdien heeft Sandra zich toegelegd op het illustreren van kinderboeken. Met aquarel en inkt illustreert zij een warme belevingswereld voor jonge kinderen. Meer nog dan in gezichtsuitdrukkingen, maar in de houdingen van haar personages weet zij subtiele emoties weer te geven. Sfeer en gevoeligheid kenmerkt Sandra's werk.
Haar werk werd geëxposeerd op o.a. de Bologna Book Fair, De Kunsthal en op diverse andere exposities in binnen- en buitenland.
Sandra's jarenlange verblijf op een Schots eiland is van grote invloed geweest op haar werk. Geïnspireerd door het eilandleven maakte zij diverse prentenboeken, waaronder het waargebeurde verhaal Lammetje. Het tekenen van planten is ook altijd een grote interesse geweest van Sandra. Dat leidde een aantal jaar geleden tot het volgen van de opleiding 'Diploma Botanical Illustration' in Edinburgh.
Voor Uitgeverij Leopold illustreerde Sandra het hartverwarmende prentenboek Ik ga bij Japie wonen, geschreven door Rindert Kromhout.
Lees meer