Harde handen

12 - 15 jaar
Paperback:
15,99
Altijd de laagste prijs

Samenvatting

Een aangrijpend verhaal over mishandeling binnen het gezin, met een hoopvol en helpend einde. Voor lezers vanaf 12 jaar.

Samenvatting

Moxies vader heeft losse handjes. En daarmee maakt hij niet alleen het leven van zijn 13-jarige dochter tot een hel, maar ook dat van haar moeder en hond Wapper. Die laatste wordt zelfs door vader gebruikt om te zorgen dat Moxie haar mond houdt: anders gaat Wapper eraan, dreigt hij… Bij het uitlaten van de hond ontmoet Moxie een jongen met wie ze bevriend raakt. Maar hij heeft zijn eigen problemen, en daar praat hij ook niet graag over.
Dit boek laat zien dat een patroon van mishandeling niet de vicieuze cirkel hoeft te zijn die de slachtoffers vaak ervaren: Moxie besluit zelf dat het zo niet langer kan en zet een belangrijke stap om uit de geweldsspiraal te ontsnappen, met hulp van Veilig Thuis.


Tijdens haar opleiding tot jongerencoach, inmiddels al weer jaren geleden, ontstond het idee om een boek te schrijven rond huiselijk geweld. En nu schreef Caja het eindelijk, vanuit haar eigen deskundigheid en met hulp en adviezen van Veilig Thuis.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 12 - 15 jaar
ISBN: 9789021686103
NUR: 284
Type: Paperback
Auteur(s): Caja Cazemier
Prijs: 15,99
Aantal pagina's: 208
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 30-10-2024

Gerelateerde artikelen

De allerleukste boeken voor papa’s!

De leukste boeken voor Vaderdag! Van prachtige prentenboeken over papa's tot interessante non-fictieboeken, voor iedere papa is er een passend boek.

Tiplijst
Lees meer

Ons Kinderpanel leest: ‘Mystery Guest’

Ons Kinderpanel las 'Mystery Guest' van Maren Stoffels. Drie personen bekennen een moord, maar slechts één is de dader. Wie is de Mystery Guest?

Kinderpanel
Lees meer

Caja Cazemier vertelt over ‘Roes’

Vanaf 12 jaar gebeurt er veel in het leven van kinderen. Ze maken oneindig veel eerste keren mee en moeten voor zichzelf uitzoeken hoe zij hiermee omgaan. ‘Roes’ is daarom een herkenbaar verhaal voor veel tieners.

Interview
Lees meer