Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > Fijne en leerzame tijd thuis #ikleerthuis

Fijne en leerzame tijd thuis #ikleerthuis

Ook met de kind(eren) thuis vanwege het coronavirus? Voor alle thuiszitters hebben wij een overzicht gemaakt met knutsel-, kijk- en boekentips om er toch nog een positieve en leerzame tijd van te maken.

Kinderspellen voor thuis én op school!

Leuke en leerzame spellen van ZwijsenWil je je kind tijdens deze periode extra uitdaging geven? Of juist extra laten oefenen? Met deze leuke en leerzame spellen leren kinderen spelenderwijs. Populaire characters en series als Woezel & Pip, Maan roos vis, Dolfje Weerwolfje en De Gorgels maken het extra leuk! De spellen sluiten 100% aan bij wat kinderen op school leren.

De tofste knutsel- en doeboeken

Mijn gekke uitvindingen schetsboek Lisa Regan Andrew RaeStimuleer de creativiteit, leer interessante feiten en weetjes of ga samen experimenteren en ontdekken met deze creatieve en leerzame doeboeken.

In dit artikel vind je:

  • Kleur- en tekenboeken
  • Experimenten en proefjes
  • Quizzen en weetjes
  • Knutseltips
  • Puzzelen en invullen

> Lees hier over de tofste knutsel- en doeboeken

Boekentip op maatBoekentips op maat?

Zijn jullie op zoek naar een volgend boek om (voor) te lezen?Nu sommige boekwinkels dicht zijn, geven wij graag advies op maat! Stuur ons een bericht via ons contactformulier, stuur ons een bericht via messenger op Facebook Kinderboeken.nl of chat met ons via Instagram. Laat ons weten wat de leeftijd is van de kinderen en een voorbeeld van boeken of onderwerpen die eerder in de smaak vielen.

Leuk & gratis vermaak!

  • Voorgelezen worden is altijd fijn en daarom publiceert Paul van Loon elke dag een nieuw voorleesverhaal op You Tube. Hij leest daarin voor uit zijn boek Allemaal Onzin.
  • Hebben jullie een printer in huis? Dan kunnen jullie lekker aan de slag met deze gratis kleurplaten van bekende kinderboekenhelden. Van Kikker en Dog Man tot Dolfje Weerwolfje en Pippi Langkous.
  • Voor alle mensen die de komende tijd binnenblijven heeft de Luisterbieb nu een extra selectie mooie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Namens de bibliotheek wensen wij jullie veel luisterplezier! Bekijk hier de luisterboeken
  • De Voorleeshoek biedt tijdelijk een gratis abonnement voor drie weken aan voor alle kinderen in Nederland via www.devoorleeshoek.nl/scholendicht. In De Voorleeshoek staan al ruim zeshonderd voorleesfilmpjes voor kinderen van 0-10 jaar. Een leuke en educatieve manier om de kinderen thuis te vermaken.

 

Vijzel de wiskunde- en bètakennis op!

Rekenen en meetkunde, statistiek en algebra. Klinkt leuk toch? Of biologie, techniek, scheikunde, geologie en natuurkunde… ze komen allemaal voorbij in Het grote wiskundeboek (10-15 jaar) en Het grote bètaboek (9-14 jaar).

Voor nieuwsgierige kinderen en (groot)ouders die denken: ‘Hoe zat het ook alweer?’

Het grote bètaboek

Hoe werkt DNA? Waarom zien we verschillende kleuren? Wat gebeurt er tijdens een botsing? Hoe bevriest water? In dit dikke boek leer je het allemaal: van biologie en scheikunde tot natuurkunde en techniek. Aan de hand van de kleurrijke illustraties, de duidelijke uitleg met voorbeelden en de doe-het-zelfexperimenten worden de bètavakken leuk voor iedereen!

Het grote wiskundeboek

Van ‘gewoon’ rekenen tot meetkunde, statistiek en algebra: een compleet én leuk wiskundeboek.

Zonder getallen zouden we niets kunnen meten. Er zou geen geld zijn, er zouden geen computers zijn en geen winkels. We zouden niets kunnen tellen, laat staan een astronaut de ruimte in sturen! Rekenen is dus heel belangrijk. Het grote wiskundeboek laat kinderen beter worden in rekenen én het laat ze zien hoe leuk het eigenlijk is. Met de vele kleurrijke illustraties, grappige voorbeelden en stap-voor-stap oefeningen, wordt wiskunde begrijpen een makkie!

Dompel je onder in een magische wereld

De brief voor de koning is het eerste Nederlandstalige boek dat is verfilmd door Netflix in een zesdelige serie die vanaf vrijdag 20 maart te bekijken is. Om dat te vieren, is er nu ook een speciale Nederlandstalige filmeditie van het boek te koop.

De trailer van The Letter for the king ziet er fantastisch uit en ook de aandacht voor het boek waarop de Netflixserie is gebaseerd, brengt bij velen warme herinneringen boven.

De brief voor de koning is een tijdloos verhaal en zal hopelijk nog vele generaties dezelfde warme herinneringen bezorgen.

De brief voor de koning

Tiuri is bijna ridder. Nog één nacht scheidt hem van de ridderslag. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood…

Tiuri opent de deur. De nachtelijke bezoeker stelt hem een vraag die zijn leven zal veranderen. Hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen – een brief die het lot van het hele koninkrijk zal bepalen. Tiuri moet alles achterlaten: zijn thuis, zijn dromen – voor een opdracht die hem zijn leven kan kosten.

De brief voor de koning is bekroond met de Griffel der Griffels voor het mooiste boek aller tijden.

Egbert-Jan Weeber in De piraten van hiernaast

Egbert-Jan Weeber in ‘De piraten van hiernaast’

Nog meer kijk- en leesplezier!

Natuurlijk zijn er nog veel meer kinderboeken die zijn verfilmd of tot een tv-serie gemaakt. In dit artikel kun je lezen hoe dat nu precies in zijn werk gaat. Ook tippen we hierin een flinke lijst met films, series én de boeken waarop zij zijn gebaseerd.

Een van deze films is De club van lelijke kinderen, die onlangs een belangrijke internationale prijs won.

> Van boek naar doek: verfilmde kinderboeken