Bij de les

Bij de les

Bij de les: een serie oefenboekjes waarmee kinderen in groep 3 tot en met 8 oefenen met de lesstof van de basisschool. Bij de les is bedoeld voor kinderen die het fijn vinden óf het nodig hebben om extra te oefenen met rekenen, taal, spelling en lezen. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op een toets.

De serie is een antwoord op de groeiende behoefte van leerkrachten en ouders aan extra oefenstof voor specifieke uitdagingen. Met Bij de les kunnen kinderen heel gericht oefenen met bijvoorbeeld de tafels, werkwoordspelling of breuken en procenten. Kinderen kunnen zowel op school als thuis hiermee aan de slag gaan. Door de duidelijke instructies en tips voorin de boekjes, de uitleg en de antwoorden achterin, is Bij de les zeer geschikt om zelfstandig te werken.

Daarbij is de oefenstof van Bij de les opgebouwd in moeilijkheid. De bovenste opdrachten zijn makkelijker dan degene die volgen. Deze opbouw is hetzelfde voor het boekje zelf: de eerste pagina’s zijn makkelijker dan de pagina’s verderop.

'Het bijzondere aan Bij de les is dat er in elk boekje maar één leerdoel centraal staat. Hierdoor worden kinderen niet afgeleid en werken ze alleen aan datgene wat ze moeilijk vinden. De thema’s van de oefenboeken hebben we één op één gebaseerd op de vraag uit de markt. Veel kinderen blijken namelijk tegen dezelfde leermoeilijkheden aan te lopen.’ Neeltje van Osch, uitgever Zwijsen

Gerelateerde artikelen

5 vragen aan… Simone Arts

Simone Arts schreef het indrukwekkende Zij, ik en de sterren. Een gevoelig boek over verlies en vriendschap. Wij stelden haar vijf vragen over haar schrijfproces, de thema’s in haar boek en het beste advies voor kinderen die te maken krijgen met pesten op school.

Interview
Lees meer

De prachtige illustraties van Linde Faas

Loop een boekhandel in en je kunt niet om de prachtige illustraties van Linde Faas heen. Tijd voor een interview met deze getalenteerde illustrator!

Interview
Lees meer

Dubbelinterview Nog één dag

Tim van de Berg en Willem van den Oever over hun gezamenlijke debuut: Nog één dag. Wat zou jij doen als je steeds weer op dezelfde dag wakker werd?

Interview
Lees meer