Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Boeken > Niemands meisje

Niemands meisje

Lydia Rood

Indrukwekkende en meeslepende jeugdroman over de angst dat niemand je ooit begrijpen zal.
|

Ik krijg altijd de schuld. Omdat ik schreeuw, kwaad word, met dingen ga smijten, wegloop. Alsof het daarmee begint. Alsof ik dat zomaar doe, voor mijn lol of zo. Dat slaat toch nergens op? Ik word er gek van. Maar niemand vraagt aan mij waaróm ik schreeuw. Hoe het gekomen is.

Goed. Dan vraag ik het. Hoe is het gekomen?

Heb je een maandje?

Ja hoor. Als het moet.

Liesbeth is opgenomen. Waarom? Wat is er met haar aan de hand? En wat is er gebeurd op Valentijnsdag? Uit Liesbeths verhaal rijst een kwetsbaar meisje op. Een meisje dat opgroeit in een bijzonder gezin. Een meisje dat meer ziet en begrijpt dan de mensen om haar heen. Een meisje dat eigenlijk maar één ding wil: iemand die luistert.

Auteur/illustrator: Lydia Rood
Isbn: 978-90-258-7393-6
Uitgeverij: Leopold
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 212
Verschijningsdatum 22-11-2017
Leeftijdsindicatie: 13 - 15
NUR: 284
Tags: 12+ jaar, 15+, 15+ jaar, Depressiviteit, Familie & Gezin, Fictie, Ontwikkeling kind, Psychische stoornissen, Puberteit, Young Adult, Zelfmoord, Zelfvertrouwen
Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews. Wat vond jij van dit boek?
Laat een review achter.

In de pers

'In haar nieuwe young adult–boek Niemands meisje is schrijfster Lydia Rood op haar best.' (4 sterren)

7 Days

'Dit is de Lydia Rood die in de jongerenliteratuur vreselijk wordt gemist. Met halsbrekende vaart verteld, niet weg te leggen. Fel, funky en betrokken. Waar haar collega–jongerenauteurs niet durven of kunnen komen, daar gaat zij: zinderend, opwindend, geestig, tikje voortvarend, tikje smerig. [...] Meer van dit, asjeblieft.' (5 sterren)

Sir Edmund, de Volkskrant
Lydia  Rood

Lydia Rood

Een duizendpoot wordt Lydia Rood genoemd, omdat ze zo veel verschillende soorten verhalen schrijft. Spannende en droevige, ernstige en grappige, lange en korte, schone en...

Lees meer

Reviews

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Laat een review achter