Voorlezen-Voorleesboeken-Boekentips

Voorlezen

Of je nu voor het slapengaan een mooi verhaal voorleest aan je (bijna) tiener, of met je peuter samen door een prentenboek bladert… voorlezen is altijd een bijzonder en ontspannen moment. En het heeft ook nog eens een positief effect op de woordenschat en de fantasie.

Bekijk hieronder onze artikelen over voorlezen, boordevol tips met nieuwe voorleesboeken voor de allerkleinsten tot tieners. Want ook oudere kinderen vinden het stiekem fijn om voorgelezen te worden.

Tien redenen om voor te lezen

Een echte boekenlezer heeft misschien geen redenen nodig om zijn of haar kinderen ook met het leesvirus te besmetten. Maar als je soms even de inspiratie of het geduld verliest, heb je wat aan de volgende tien redenen waarom het belangrijk is voor jou en je kind om voor te lezen.

Prentenboeken om samen in een deuk te liggen

Wat ontspant meer dan lekker samen lachen? Wij garanderen een lach op ieders gezicht met onze prentenboeken om voor te lezen. Bekijk onze tiplijst met prentenboeken en lig samen in een deuk.

Veel voorleesvariatie met voorleesbundels

Voorleesbundels zijn mooi geïllustreerd, hebben veel variatie in verhalen en de verhaaltjes zijn ook niet te lang (ideaal voor het slapengaan). En met een voorleesbundel hou je het voorlezen ook leuk voor jezelf, want je kunt elke dag een ander (soort) verhaal voorlezen.

In dit artikel vertellen we hoe een redacteur een voorleesbundel samenstelt, en we tippen een aantal prachtige voorleesbundels voor de allerkleinsten tot kinderen op de basisschool.

Klassiekers

Elke dag geven wij op onze Facebookpagina Kinderboeken.nl een update over het moois in kinderboekenland. De echte klassiekers onder de kinderboeken roepen warme herinneringen op bij onze volgers. Hoe leuk is het om deze herinneringen door te geven aan een nieuwe generatie?

Op onze themapagina lichten wij een aantal klassiekers uit én tippen wij een aantal nieuwe klassiekers.

Wat vinden opa’s en oma’s het belang van (voor)lezen?

Veel opa’s en oma’s hebben tegenwoordig een grote rol in het leven van hun kleinkinderen. Ze passen regelmatig op, hebben soms een vaste oppasdag in de week of springen regelmatig bij. Wat vinden opa’s en oma’s zelf van hun rol in het leven van de kleinkinderen? En welke rol speelt (voor)lezen daarin?

Bekijk onze tips op leeftijd