Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Floor

Floor

De regels van Floor is een hilarische boekenreeks. Heb jij al deze supergrappige boeken al gelezen? Het nieuwste boek is: Floor breekt door!

Regel 1: Alle kinderen mogen zelf regels maken!

Dat vindt Floor, en dat doet ze zelf dan ook volop. ‘Als je vader en je broer de hele tijd op zitten te scheppen over hoe leuk vissen is, moeten ze niet zeuren als er een keer iemand mee wil!’

Of: ‘Je mag nooit zomaar iemands haar knippen, behalve als die iemand de hele tijd al onaardig tegen je heeft gedaan.’

De regels die Floor bedenkt zijn vaak erg handig. Ze weet nu namelijk dat je altijd moet oppassen voor mensen met ogen in hun achterhoofd. En ze weet ook, uit eigen ervaring, dat je nooit met je vader een cadeau voor je moeder moet kopen, want daar komt alleen maar ruzie van.

Floor is blij met haar regels. Want het leven is al ingewikkeld genoeg, vooral als je zo’n vervelende broer hebt als Kees…

 

Floor

Floor
Floor
Floor maakt graag regels. Ze draagt haar haren in twee vlechtjes en is onwijs creatief.
Floor
Kees
Kees is de broer van Floor. Hij houdt van voetballen en gamen, is hartstikke stoer en durft alles! Hij vindt Floor soms best irritant.
Floor
Margreet
Margreet is Floors BFF. Stiekem is ze erg eigenwijs, maar dat geeft ze liever niet toe aan andere mensen, zeker niet aan Floor!
Floor
De vader van Floor
Floors vader houdt van verhalen vertellen en is dolblij als Floor een keer wil luisteren. Verder bakt hij heerlijke eieren met spek!
Floor
De moeder van Floor
Floors moeder heeft een keer cowboylaarzen gekocht voor Floors vader omdat ze wilde dat hij wat hippere kleding zou dragen.

Auteur/illustrator

Marjon Hoffman

Marjon Hoffman

Marjon Nathaly Hoffman werd geboren op 25 september 1971 en groeide op in Amsterdam. Tegenwoordig woont ze in Abcoude, samen met haar man, poes en twee dochtertjes.
Als kind was Marjon een echte tekenaar, maar ze is uiteindelijk toch schrijfster geworden.

Haar eerste boek, De regels van Floor, kwam uit in 2003. Inmiddels heeft ze al een heleboel boeken geschreven, allemaal even grappig! Veel boeken over Floor werden getipt door de Nederlandse Kinderjury.

Georgien Overwater

Georgien Overwater

Georgien Overwater is geboren in Gorinchem in 1958. Ze studeerde tussen 1978 en 1983 aan de kunstacademie in Arnhem. Samen met Gertie Jaquet, Lars Deltrap en Ineke Goes werkt ze in de Illustratiestudio te Amsterdam.

Georgien is een tekenfanaat van kinds af aan. ‘Als kind zat ik al te tekenen. Op de kleuterschool mocht ik wel eens door blijven tekenen in de pauze. Ik tekende hele vellen vol met poppetjes die hand in hand over het papier zwierden,’ vertelt ze zelf.

Floor op tv!

De komische avonturen van Floor zijn niet alleen te volgen in de boeken, sinds het voorjaar van 2018 is Floor ook op tv! Bij de VPRO op NPO Zapp is de zestiendelige jeugdserie De regels van Floor te zien.

Floor, goed geregeld!

Floor koopt een grote zak snoep voor een jarige klasgenoot. Maar de zak dicht laten tot het partijtje is wel heel erg moeilijk… En wanneer Floors vader 24 eieren in een broedmachine stopt in de hoop daar twee legkippen aan over te houden, krijgen ze de verrassing van hun leven!

Floor trekt door!

Regel 1: Als je vader de krant leest en iets vertelt over een wereldreiziger, kun je dat beter niet zelf gaan proberen!

In de klas