De Nationale Voorleeskampioen 2021 spreekt luisterboek ‘Niet bijten, Dolfje!’ in

De Nationale Voorleeskampioen 2021 spreekt luisterboek ‘Niet bijten, Dolfje!’ in

De 12-jarige Mohammed Oulad Chaib uit Delft heeft het luisterboek Niet bijten, Dolfje! ingesproken, een spannend Dolfje Weerwolfje avontuur, geschreven door Paul van Loon. Het luisterboek is inmiddels verschenen, middenin het 25-jarig jubileum van het populaire weerwolfje.

Nationale Voorleeskampioen 2021

Mohammed werd niet voor niets door uitgeverij Leopold benaderd: tijdens de achtentwintigste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in mei werd hij uit 2.837 schoolkampioenen uit heel Nederland gekozen tot De Nationale Voorleeskampioen 2021. Een jurylid zei over zijn deelname: “Ik was vooral onder de indruk van de emotie die hij wist over te brengen.” Naast De Nationale Voorleeskampioen is Mohammed een jaar lang de speciale kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

 

 

Tijdens de opnames bij Thinium Audioboekproducties in Weesp, onder regie van Sander de Heer, werd Mohammed verrast met een videoverbinding met Paul van Loon.

Dania van Dishoeck, verantwoordelijk voor de audioboeken bij WPG Kindermedia: “Toen ik las dat Mohammed was uitgeroepen tot De Nationale Voorleeskampioen en er plannen waren voor een luisterboek van Niet bijten, Dolfje!, zag ik ineens een heel leuke combinatie. Ik vind het mooi dat we een jong talent als Mohammed een kans kunnen geven zich te verbinden aan een professionele audioproductie en was in de studio zeer van zijn kwaliteiten onder de indruk.”

Het luisterboek is te downloaden en streamen via onder meer platforms als Luisterrijk, Storytel en Kobo Plus.

 

Foto’s van Christiaan Pfeiffer

 

Gerelateerde artikelen

De prachtige illustraties van Linde Faas

Loop een boekhandel in en je kunt niet om de prachtige illustraties van Linde Faas heen. Tijd voor een interview met deze getalenteerde illustrator!

Interview
Lees meer

Afscheidscadeau voor de juf of meester

Wij zetten de leukste cadeautips voor de juf of meester op een rij. Met een boek zit je altijd goed! We tippen per groep 2 mooie boeken waar je de juf of meester zeker blij mee maakt.

Tiplijst
Lees meer