Feest tijdens de Dolfje Weerwolfje Week 2020

Feest tijdens de Dolfje Weerwolfje Week 2020

Van 18 tot en met 26 april 2020 vieren we feest met Dolfje Weerwolfje en Paul van Loon in de jaarlijkse Dolfje Weerwolfje Week! Het thema dit jaar is Weerwolvensoep…

En er is heel veel te beleven! Zo leest Paul van Loon voor uit Dolfje Weerwolfje en kun je hem een vraag stellen. Of aan de slag met de feestelijke kleurplaat en lesbrief. En ben je echt in de feeststemming? Dans dan de Volle Maandans of doe de Volle Maan challenge op TikTok via @dolfjeweerwolfje_nl. Bekijk onderaan de pagina de video’s!

Speciaal voor de Dolfje Weerwolfje Week deelt Paul van Loon hieronder zijn favoriete weerwolvenrecept. Oké, er gaan natuurlijk geen echte weerwolven in… Maar lekker is de soep wel! En je kunt met jouw kookkunsten een heel bijzondere prijs winnen!

Op deze pagina

Zo doe je mee aan de Weerwolvensoepwedstrijd!

Maak de soep thuis, film je kookkunsten en stuur je video uiterlijk 26 april 2020 naar info@dolfjeweerwolfje.nl.

We vinden het natuurlijk extra leuk als je de video deelt op social media en daarin Paul van Loon en Kinderboeken.nl tagt.

De jury bestaat uit Paul van Loon, bakker en patissier Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt) en presentatoren Diederik en Ayrton van tv-programma Koken met Konijnen.

De winnaar wint een fantastische prijs: alle boeken van Dolfje Weerwolfje! En dat niet alleen… Ook jouw school wint alle Dolfje Weerwolfje-boeken, voor de schoolbibliotheek!

Vraag vooraf even toestemming aan je vader en/of moeder om mee te mogen doen met de wedstrijd. Je video kan gebruikt worden voor promotiedoeleinden (onder ander op op onze websites en social media).

De favoriete weerwolvensoep van Paul van Loon maak je zo!

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 ei
 • 1 teentje knoflook
 • 6 eetlepels olijfolie
 • 2 blokjes groentebouillon
 • 400 gram tomatenblokjes
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 1 rode peper
 • 1 prei
 • 250 gram champignons
 • 4 wortels
 • 2 boterhammen
 • 1 citroen
 • 1 eetlepel gembersiroop
 • snufje zout

Let op: dit is een pittig weerwolvensoepje!
Houd je niet zo van pittig?
Voeg dan geen of minder rode peper toe.

Recept

1. Klop het eitje los en bak een omelet in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie. Snijd reepjes van de omelet en zet opzij.

2. Bak de 2 boterhammen aan beide kanten in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie. Snijd er vervolgens rondjes en kleine driehoekjes uit, deze vormen uiteindelijk een wolvenkopje dat je op de soep kunt leggen.

3. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Bak ze samen in 2 eetlepels olijfolie in een soeppan.

4. Snijd de prei, champignons, wortels en rode peper in kleine stukjes en bak deze een paar minuten mee in de soeppan.

5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en bak nog een paar minuten mee.

6. Gooi de 2 bouillonblokjes bij een liter kokend water en giet dit voorzichtig in de soeppan.

7. Voeg een snufje zout, sap van de citroen en een eetlepel gembersiroop toe.

8. Kook de soep zo’n 20 minuten, of tot de wortels een beetje zacht zijn.

9. Schenk de soep in 4 soepkommen. Leg op elke kom een wolvenkopje van brood en een paar reepjes ei.

Eet smakelijk!

Weerwolvensoep

Weerwolvensoep

Paul van Loon & Hugo van Look

Dolfje Weerwolfje rent door het Weerwolvenbos. Een stem echoot tussen de bomen: ‘Ik ruik weerwolvenvlees!’ Het is Knuppel – de jager. In het Handboek voor weerwolfjagers heeft hij gelezen dat je van weerwolven lekkere soep kunt maken. Zijn kookpot staat klaar.

Dolfje is gevangen! Hoe redt hij zichzelf uit de soep? Dolfje verzint het ene verhaal na het andere, de hele weerwolfnacht lang. Maar is dat genoeg om Knuppel op andere gedachten te brengen?

Paul van Loon leest voor

Tijdens de Dolfje Weerwolfje Week zal Paul van Loon voorlezen uit zijn boeken over Dolfje Weerwolfje. Je vindt de voorleesvideo’s vanaf 18 april 2020 op zijn Facebook-pagina.

Stel je vraag aan Paul van Loon!

Eigenlijk stonden tijdens de Dolfje Weerwolfje Week optredens van Paul van Loon op de agenda. Maar ja, dat kan nu even niet.

Omdat je nu het moment zou missen om je vraag aan Paul van Loon te stellen, krijg je die kans alsnog! Stuur uiterlijk op 21 april je vraag aan Paul naar info@dolfjeweerwolfje.nl.

Paul zal in een video zoveel mogelijk vragen beantwoorden.
De video is aan het einde van de Dolfje Weerwolfje Week te zien op de Facebook-pagina van Paul van Loon.