12+ jaar

12 jaar en ouder

De wijde wereld in

Vanaf 12 jaar lopen de ontwikkelingen onderling uiteen. Wat de kinderen wel gemeen hebben is dat ze op zoek zijn naar een eigen identiteit en hun plek in de wereld. Voor sommigen geeft dit een onzeker gevoel, terwijl anderen zich juist heel zeker voelen.

Ze worden geconfronteerd met de complexiteit van verliefdheid, relaties en maatschappelijke problemen. De kinderen balanceren tussen veiligheid en tussen de wijde wereld ingaan waar geen zekerheid is: ze gaan ontdekken.

Inmiddels hebben ze een sterke voorkeur wat boeken betreft. Zo zullen bepaalde onderwerpen hun aanspreken zoals thrillers, waar gebeurde verhalen, ingewikkelde sociale relaties en fantasy.

Vanaf 15 jaar en ouder worden de kinderen jongvolwassenen. Onderwerpen van boeken worden zwaarder en er worden misschien al wel volwasseneboeken gelezen.

Boeken die wij als tip geven zijn extra relevant voor jongvolwassenen, omdat de onderwerpen aansluiten op waar zij mee bezig zijn.


Voor 12 jaar en ouder

Voor 12 jaar en ouder

FAB – Beroemd zijn, wat heb je daarvoor over?

Drie vriendinnen, drie verhalen, drie kanten van dezelfde medaille. Hoe ver ga je voor de roem? En is beroemd zijn eigenlijk wel zo geweldig?

Zodra ze erachter komen dat haar moeder een BN’er is, wil de halve school ineens vrienden zijn met WendeMaar er is ook veel jaloezie. Hoe moet Wende hiermee omgaan? Senna doet aan wedstrijdzwemmen. Ze droomt van de Olympische Spelen, maar het gaat haar erom de beste te worden, niet om de roem. Kim kan zich daar niks bij voorstellen. Beroemd worden is juist haar ultieme droom. Ze vlogt over haar leven in de brugklas en zet filmpjes op YouTube. Maar hoe kan ze meer volgers krijgen?

 


Voor jongvolwassenen

Voor jongvolwassenen

Niemands Meisje 

Ik krijg altijd de schuld. Omdat ik schreeuw, kwaad word, met dingen ga smijten, wegloop. Alsof het daarmee begint. Alsof ik dat zomaar doe, voor mijn lol of zo. Dat slaat toch nergens op? Ik word er gek van. Maar niemand vraagt aan mij waaróm ik schreeuw. Hoe het gekomen is.

Goed. Dan vraag ik het. Hoe is het gekomen?

Heb je een maandje?

Ja hoor. Als het moet.

Liesbeth is opgenomen. Waarom? Wat is er met haar aan de hand? En wat is er gebeurd op Valentijnsdag? Uit Liesbeths verhaal rijst een kwetsbaar meisje op. Een meisje dat opgroeit in een bijzonder gezin. Een meisje dat meer ziet en begrijpt dan de mensen om haar heen. Een meisje dat eigenlijk maar één ding wil: iemand die luistert.
Gebruik de boekenzoeker

Zoek ik…

Ontmoet onze vrienden en lees over hun avonturen!