Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Boeken > Raveleijn 1

Raveleijn 1

Paul van Loon

Sprookjesachtig verhaal over een groep kinderen die de stad Raveleijn van de kwaadaardige graaf Grafhart moeten zien te bevrijden. Een fantasierijk jeugdboek, in samenwerking met de Efteling, voor lezers vanaf tien jaar.
|

RAVELEIJN
…waar raven ruijters zullen zeijn

Thomas, Joost, Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa verhuizen met hun ouders van de stad naar een afgelegen dorp. Daar gebeurt iets ongelooflijks. Wanneer zij, gelokt door raven en een geheimzinnige stem, onder een oude stadspoort doorgaan, veranderen ze in ruiters te paard.

Tot hun schrik komen ze erachter dat zij De Vijf zijn. Volgens een oude voorspelling moeten zij de magische stad Raveleijn en haar bewoners bevrijden van hun overheerser graaf Olaf Grafhart en zijn monsterlijke wezens. Het lot van Raveleijn ligt in handen van Thomas en zijn broers en zussen.

Maar hoe komen ze aan de magische krachten die nodig zijn om Raveleijn te bevrijden? En welke rol speelt het mysterieuze meisje Samira?

Auteur/illustrator: Paul van Loon
Isbn: 978-90-258-5781-3
Uitgeverij: Leopold
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 256
Verschijningsdatum 7-4-2011
Leeftijdsindicatie: 10 - 13
Tags: 9 – 12 jaar, 12+ jaar, Avontuur, Broers & zussen, Detective & mysterie, Familie & Gezin, Fantasie & magie, Fictie, Griezelen, Ontwikkeling kind, Spanning, Sprookjes & legenden, Vriendschap
Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews. Wat vond jij van dit boek?
Laat een review achter.

In de pers

' Raveleijn is een tijdreisverhaal met veel spannende elementen.'

Jaap Leest

‘Veel leesplezier in een onvervalst sprookjesboek voor jong en een beetje voor oud.’ (3 sterren)

Frans Schrader, De Telegraaf
Paul van Loon

Paul van Loon

Paul van Loon schrijft boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar. Dat doet hij al meer dan 35 jaar. Miljoenen kinderen in binnen- en...

Lees meer

Reviews

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Laat een review achter