9 – 12 jaar

9 – 12 jaar

De wereld ontdekken

Kinderen van negen tot twaalf jaar beginnen steeds meer zelfstandig te lezen en ontwikkelen bepaalde interesses en hobby’s zoals natuur, dieren, cultuur en mode. Ook zijn ze bezig met wie ze zelf zijn en wat ze willen. Ze zijn ook maatschappelijk betrokken.

In de boekentips voor deze groep vind je vooral boeken over vriendinnenclubs, dagboeken, hilarische/droevige verhalen, heldenverhalen en natuurlijk veel spanning en avontuur, al dan niet in een fantasiewereld.


Kijk naar mij

Kijk naar mij

Joany Buenen, de schrijfster van Kijk naar mij, werkt voor MEIDEN Magazine, het grootste meidenblad van Nederland. Ze liet zich voor dit verhaal inspireren door de geruchten over singer-songwriter Avril Lavigne, die vervangen zou zijn door een dubbelganger.

Poseren op de rode loper in een prachtige jurk, al die fotografen, fans die mijn handtekening willen… Het is een droom die uitkomt. Alleen komen ze niet voor mij, maar voor Yasmine.

Floor krijgt een bijzonder voorstel van de manager van superster Yasmine. Wil ze één zomer aan de slag als Yasmines dubbelganger? Als look-a-like die de aandacht van paparazzi en fans kan afleiden, stapt Floor in een wereld vol glitter en glamour. Maar trouwe fans krijgen argwaan…


Checkpoint – (Don’t) try this at home!

In Checkpoint voert presentatrice Rachel met haar testteam allerlei zinnige en onzinnige experimenten uit. Spectaculaire ontploffingen, grappige testen en natuurlijk de Jongens vs. de Meiden!

Nu is er het boek bij de TV-serie, vol experimenten en tests om thuis uit te voeren. Kan je zwemmen in zand? Wat valt er sneller, een fiets of een auto, en hoe rem je het best als de remmen het niet meer doen? Leer over de natuurkrachten die worden getest in het programma en kijk mee achter de schermen.

Checkpoint – (Don’t) try this at home!

Dromen van succes

Dromen van succes

Van kind tot superheld..

Hoe groeide Sven Kramer op? Waar droomde Tom Dumoulin van als kind? Wanneer ontdekte Dafne Schippers haar talent, en wanneer werd echt duidelijk dat Ireen Wüst topsporter zou worden?

Sommige sporters hadden als kind bijna een andere sport gekozen. Arjen Robben kon bijvoorbeeld heel goed tennissen en zwemkampioen Pieter van den Hoogenband wilde eigenlijk liever voetballer worden…

In dit boek lees je hoe al deze sporters uitgroeiden tot echte sporthelden! Een leuk, vrolijk en leerzaam boek over de weg van kind tot sportheld. Met tekeningen van Kees de Boer.
Gebruik de boekenzoeker

Zoek ik…

Ontmoet onze vrienden en lees over hun avonturen!