Vind voor elk kind het perfecte boek

5 – 7 jaar

Home > 5 – 7 jaar

5 - 7 jaar

Beginnend leren lezen

Voor kinderen binnen deze leeftijdscategorie gaat er een wereld open, letterlijk: ze leren lezen. Daardoor gaan ze opeens van alles om zich heen begrijpen: verkeersborden, naamborden, menukaarten, producten in de supermarkt, etc.

Dat neemt niet weg dat ze ook nog heel graag voorgelezen worden en dat is ook belangrijk voor het woord- en taalbegrip.

Inhoudelijk spreken verhalen aan die zich ‘dichtbij’ bevinden, rondom thematiek die kinderen herkennen. De verhalen mogen best fantasierijk zijn, maar niet te gek of te eng.

Humor is heel belangrijk voor kinderen in deze leeftijdscategorie: platte grappen en simpele moppen en woordgrapjes vinden ze geweldig leuk. Om te horen, maar vooral ook om te onthouden en door te vertellen.

Bloterik

Er zijn maar een paar dingen waar Bloterik niet van houdt. Broeken, bijvoorbeeld, en truien. Want die zijn altijd te strak, te kort, te kriebelig of te groot.

En daarom draagt Bloterik liever gewoon niets!

Maar dan vindt Bloteriks opa op een dag iets in de appelboom dat daar niet thuishoort. Iets groots en blauws dat Bloterik over zijn hoofd kan trekken en aan alle kanten precies goed is…

Bloterik

Een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen!

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

 

Het grote luisterboek voor rond de 6 jaar

Het grote luisterboek. Een serie waar voor elke leeftijd van 5 tot 7 jaar een CD luisterboek van is, met nieuwe en klassieke verhalen.

Speciaal voor alle zesjarigen zit dit boek boordevol nieuwe en klassieke verhalen van veel bekende schrijvers. Alles zit erin: van herkenbare alledaagse gebeurtenissen tot dierenverhalen en sprookjes. Luister ademloos naar de belevenissen van Pippi Langkous, Vos & Haas, Knofje, Krik de eekhoorn, Ties & Trijntje, Beer & Bever en vele anderen. Want zij vinden het leven net zo druk en spannend als jij!

Het grote luisterboek voor rond de 6 jaar

Inspiratieartikelen

De leukste voorleesboeken op thema & leeftijd
Tiplijst, Voorlezen
De leukste voorleesboeken op thema & leeftijd

Wil je veel verschillende soorten verhalen voorlezen? Dan is een voorleesbundel de perfecte oplossing. Met deze voorleesboeken ben jij helemaal klaar voor de Nationale Voorleesdagen 2020!

De tofste knutselboeken
Ontwikkeling kind, Tiplijst
De tofste knutselboeken

Op zoek naar een leuke activiteit met kinderen? Met deze creatieve en leerzame doeboeken hebben jullie samen een inspirerende en gezellige middag!

Aan tafel! – Koken met kinderboeken
Tiplijst
Aan tafel! – Koken met kinderboeken

Smakelijk eten met de leukste kinder(kook)boeken! Wij hebben een boodschappenlijstje met de leukste kinderboeken over koken en eten voor je klaargezet.

Ontmoet onze vrienden en lees over hun avonturen!