Vind voor elk kind het perfecte boek

Home » 5 – 7 jaar

5 – 7 jaar

5 - 7 jaar

Beginnend leren lezen

Voor kinderen binnen deze leeftijdscategorie gaat er een wereld open, letterlijk: ze leren lezen. Daardoor gaan ze opeens van alles om zich heen begrijpen: verkeersborden, naamborden, menukaarten, producten in de supermarkt, etc.

Dat neemt niet weg dat ze ook nog heel graag voorgelezen worden en dat is ook belangrijk voor het woord- en taalbegrip.

Inhoudelijk spreken verhalen aan die zich ‘dichtbij’ bevinden, rondom thematiek die kinderen herkennen. De verhalen mogen best fantasierijk zijn, maar niet te gek of te eng.

Humor is heel belangrijk voor kinderen in deze leeftijdscategorie: platte grappen en simpele moppen en woordgrapjes vinden ze geweldig leuk. Om te horen, maar vooral ook om te onthouden en door te vertellen.


Bloterik

Er zijn maar een paar dingen waar Bloterik niet van houdt. Broeken, bijvoorbeeld, en truien. Want die zijn altijd te strak, te kort, te kriebelig of te groot.

En daarom draagt Bloterik liever gewoon niets!

Maar dan vindt Bloteriks opa op een dag iets in de appelboom dat daar niet thuishoort. Iets groots en blauws dat Bloterik over zijn hoofd kan trekken en aan alle kanten precies goed is…

Bloterik

Een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen!

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

 

Het grote luisterboek voor rond de 6 jaar

Het grote luisterboek. Een serie waar voor elke leeftijd van 5 tot 7 jaar een CD luisterboek van is, met nieuwe en klassieke verhalen.

Speciaal voor alle zesjarigen zit dit boek boordevol nieuwe en klassieke verhalen van veel bekende schrijvers. Alles zit erin: van herkenbare alledaagse gebeurtenissen tot dierenverhalen en sprookjes. Luister ademloos naar de belevenissen van Pippi Langkous, Vos & Haas, Knofje, Krik de eekhoorn, Ties & Trijntje, Beer & Bever en vele anderen. Want zij vinden het leven net zo druk en spannend als jij!

Het grote luisterboek voor rond de 6 jaar

Inspiratieartikelen

Back to school: klaar voor het nieuwe schooljaar?
Ontwikkeling kind, Tiplijst
Back to school: klaar voor het nieuwe schooljaar?

Back to school: met het einde van de zomervakantie in zicht, tippen we boeken in het thema school en spellen die voorbereiden op het nieuwe schooljaar.

Boeken voor BFF’s
Tiplijst
Boeken voor BFF’s

Vriendinnen vertellen elkaar de spannendste geheimen, delen hun mooiste dromen én liggen samen dubbel van het lachen. Voor al deze BFF’s zetten wij de leukste boeken over vriendschap op een rij.

Blijven lezen in de vakantie: voorkom de zomerdip
Achtergrond, Tiplijst
Blijven lezen in de vakantie: voorkom de zomerdip

Door in de vakantie elke dag te lezen, blijft het leesniveau goed en het lezen leuk. Wij tippen manieren & (vakantie)AVI-boeken om de zomerdip te voorkomen!

Sprookjes: een tiplijst met de mooiste bundels
Tiplijst
Sprookjes: een tiplijst met de mooiste bundels

Een overzicht van de mooiste sprookjesboeken. Van de bekende sprookjes van de Efteling tot moderne sprookjes door Paul van Loon.

De Zilveren Griffels en Penselen 2019 zijn bekend
Prijzen & nominaties
De Zilveren Griffels en Penselen 2019 zijn bekend

Op woensdag 19 juni zijn de Zilveren Griffels en Zilveren Penselen van de Stichting CPNB bekendgemaakt. Dolf Verroen, Nederlands oudste kinderboekenschrijver, ontvangt een Zilveren Griffel...

Boeken over de liefste, grappigste én moedigste vaders
Familie & gezin, Tiplijst
Boeken over de liefste, grappigste én moedigste vaders

Het is bijna Vaderdag! Op deze dag worden alle papa’s in het zonnetje gezet. Een ontbijtje op bed, een zelfgemaakt cadeautje en misschien zelfs wel...