Vind voor elk kind het perfecte boek

3 – 5 jaar

Home > 3 – 5 jaar

3 -5 jaar

Nieuwsgierig en leergierig!

Kleuters hebben behoefte aan een veilige, voorspelbare, eigen wereld. Vaak vinden ze het fijn om vaker uit hetzelfde boek voorgelezen te worden in verband met herkenning van beelden en tekst. Dit geeft hen een gevoel van grip op de wereld om hen heen.

Kinderen binnen deze categorie kopiëren vaak het gedrag van hun ouders: ze doen papa en mama na. Het is dus erg leuk om samen verhalen te lezen over ‘herkenbare’ situaties, zoals gezinnen, uitjes, school, vriendjes, logeren, opa en oma.

Ook vinden kleuters het soms lastig om om te gaan met emoties en ook om deze te benoemen. Een boek kan daarbij helpen, bijvoorbeeld Kikker is bang of De vrolijke vogels van Lucy Cousins.

Woordgrapjes, rijm en het alfabet stimuleren de taalontwikkeling van kinderen. Vooral boeken die uitnodigen tot interactie, zoals zoekboeken als Zaterdag en boeken met bijpassende liedjes (Dadoe), hebben een positief effect op de taalontwikkeling. 

Kikker is bang

In de wereld van Kikker gebeurt van alles en is er veel te ontdekken. Maar ook Kikker is wel eens bang!

Het was avond en Kikker was bang. 
Overal hoorde hij vreemde geluiden. 
En bij Eend thuis was het ook al niet pluis. 
Samen besloten ze door het bos naar Varkentje te rennen. 
Want die was voor niks en niemand bang!

Kikker is bang

Inspiratieartikelen

De liefste boeken voor Valentijn
Emotie & gevoelens, Tiplijst
De liefste boeken voor Valentijn

Wat is er mooier dan (voor)lezen over de liefde? Speciaal voor Valentijnsdag zetten wij de liefste boeken voor jong tot oud op een rij, van prentenboek tot Young Adult!

De leukste voorleesboeken op thema & leeftijd
Tiplijst, Voorlezen
De leukste voorleesboeken op thema & leeftijd

Wil je veel verschillende soorten verhalen voorlezen? Dan is een voorleesbundel de perfecte oplossing. Met deze voorleesboeken ben jij helemaal klaar voor de Nationale Voorleesdagen 2020!

De tofste knutselboeken
Ontwikkeling kind, Tiplijst
De tofste knutselboeken

Op zoek naar een leuke activiteit met kinderen? Met deze creatieve en leerzame doeboeken hebben jullie samen een inspirerende en gezellige middag!