Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > 3 – 5 jaar

3 – 5 jaar

3 -5 jaar

Nieuwsgierig en leergierig!

Kleuters hebben behoefte aan een veilige, voorspelbare, eigen wereld. Vaak vinden ze het fijn om vaker uit hetzelfde boek voorgelezen te worden in verband met herkenning van beelden en tekst. Dit geeft hen een gevoel van grip op de wereld om hen heen.

Kinderen binnen deze categorie kopiëren vaak het gedrag van hun ouders: ze doen papa en mama na. Het is dus erg leuk om samen verhalen te lezen over ‘herkenbare’ situaties, zoals gezinnen, uitjes, school, vriendjes, logeren, opa en oma.

Ook vinden kleuters het soms lastig om om te gaan met emoties en ook om deze te benoemen. Een boek kan daarbij helpen, bijvoorbeeld Kikker is bang of De vrolijke vogels van Lucy Cousins.

Woordgrapjes, rijm en het alfabet stimuleren de taalontwikkeling van kinderen. Vooral boeken die uitnodigen tot interactie, zoals zoekboeken (Woezel & Pip – Geheimen van de Tovertuin) en boeken met bijpassende liedjes (Dadoe), hebben een positief effect op de taalontwikkeling. 


Kikker is bang

In de wereld van Kikker gebeurt van alles en is er veel te ontdekken. Maar ook Kikker is wel eens bang!

Het was avond en Kikker was bang. 
Overal hoorde hij vreemde geluiden. 
En bij Eend thuis was het ook al niet pluis. 
Samen besloten ze door het bos naar Varkentje te rennen. 
Want die was voor niks en niemand bang!

Kikker is bang

Woezel & Pip - Geheimen van de tovertuin

Woezel & Pip - Geheimen van de tovertuin

Woezel en Pip zijn beste vriendjes. Ze leven, lachen en spelen samen in de Tovertuin. Hier beleven ze leuke en spannende avonturen met Buurpoes, Molletje en Vlindertje.

Woezel & Pip creëren een fijne belevingswereld voor kind én ouder die warm, liefdevol en veilig is. Een plek vol ontdekkingen die straalt van geluk. Een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en waar iedereen welkom is.

Woezel & Pip en hun vriendjes weten dat en rennen, ontdekken, spelen, lachen en lezen het liefst elke dag met alle kinderen mee.

Ga samen met Woezel en Pip op ontdekkingsreis in dit grote lees-, kijk- en ontdekboek boordevol interessante weetjes uit de natuur. Een prachtig zoekboek om eindeloos door te bladeren en elke keer weer iets nieuws te leren en te ontdekken!

Inspiratieartikelen

Voorpret! De leukste boeken met Sinterklaas in de hoofdrol
Familie & gezin, Tiplijst
Voorpret! De leukste boeken met Sinterklaas in de hoofdrol

Sinterklaas voorpret! Je vind hier de leukste sinterklaasliedjes, voorleesverhalen over de heldendaden van Sinterklaas of een lief boekje voor in de schoen.

Kikker plant met kinderen tulp in Keukenhof
Nieuws
Kikker plant met kinderen tulp in Keukenhof

Kikker heeft met hulp van 25 kinderen uit Lisse tulpen geplant in Keukenhof. In het voorjaar wordt dit veldje tulpen onthuld en staat Keukenhof woensdag in het teken van Kikker.

Tips voor de Kinderboekenweek 2019
Tiplijst
Tips voor de Kinderboekenweek 2019

Wat hebben we genoten van de Kinderboekenweek dit jaar! Heb je helemaal de smaak te pakken en wil je nog meer boeken lezen in het thema van de Kinderboekenweek 2019? Bekijk dan onze tips met fijne boeken waarin auto’s, boten, trams en andere toffe voertuigen een rol spelen voor alle leeftijden. Reis je mee?

Jurkjes, sokken en blote billen – Mode in kinderboeken
Kunst & cultuur, Tiplijst
Jurkjes, sokken en blote billen – Mode in kinderboeken

Vier de mode met een goed kinderboek! Bekijk de mooiste en verrassendste kinderboeken over mode. Van Coco Chanel tot verkeerde sokken, om uit voor te lezen en om mee te pronken op de koffietafel.

Back to school: klaar voor het nieuwe schooljaar?
Ontwikkeling kind, Tiplijst
Back to school: klaar voor het nieuwe schooljaar?

Back to school: met het einde van de zomervakantie in zicht, tippen we boeken in het thema school en spellen die voorbereiden op het nieuwe schooljaar.

Alles over kleuren leren
Ontwikkeling kind
Alles over kleuren leren

Welke kinderboeken helpen bij het leren van kleuren? En hoe kun jij je kind stimuleren bij het herkennen en benoemen van kleuren? Lees alles in dit artikel!