3 – 5 jaar

3 -5 jaar

Nieuwsgierig en leergierig!

Kleuters hebben behoefte aan een veilige, voorspelbare, eigen wereld. Vaak vinden ze het fijn om vaker uit hetzelfde boek voorgelezen te worden in verband met herkenning van beelden en tekst. Dit geeft hen een gevoel van grip op de wereld om hen heen.

Kinderen binnen deze categorie kopiëren vaak het gedrag van hun ouders: ze doen papa en mama na. Het is dus erg leuk om samen verhalen te lezen over ‘herkenbare’ situaties, zoals gezinnen, uitjes, school, vriendjes, logeren, opa en oma.

Ook vinden kleuters het soms lastig om om te gaan met emoties en ook om deze te benoemen. Een boek kan daarbij helpen, bijvoorbeeld Kikker is bang of De vrolijke vogels van Lucy Cousins.

Woordgrapjes, rijm en het alfabet stimuleren de taalontwikkeling van kinderen. Vooral boeken die uitnodigen tot interactie, zoals zoekboeken (Woezel & Pip – Geheimen van de Tovertuin) en boeken met bijpassende liedjes (Dadoe), hebben een positief effect op de taalontwikkeling. 


Kikker is bang

In de wereld van Kikker gebeurt van alles en is er veel te ontdekken. Maar ook Kikker is wel eens bang!

Het was avond en Kikker was bang. 
Overal hoorde hij vreemde geluiden. 
En bij Eend thuis was het ook al niet pluis. 
Samen besloten ze door het bos naar Varkentje te rennen. 
Want die was voor niks en niemand bang!

Kikker is bang

Woezel & Pip – Geheimen van de tovertuin

Woezel & Pip – Geheimen van de tovertuin

Woezel en Pip zijn beste vriendjes. Ze leven, lachen en spelen samen in de Tovertuin. Hier beleven ze leuke en spannende avonturen met Buurpoes, Molletje en Vlindertje.

Woezel & Pip creëren een fijne belevingswereld voor kind én ouder die warm, liefdevol en veilig is. Een plek vol ontdekkingen die straalt van geluk. Een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en waar iedereen welkom is.

Woezel & Pip en hun vriendjes weten dat en rennen, ontdekken, spelen, lachen en lezen het liefst elke dag met alle kinderen mee.

Ga samen met Woezel en Pip op ontdekkingsreis in dit grote lees-, kijk- en ontdekboek boordevol interessante weetjes uit de natuur. Een prachtig zoekboek om eindeloos door te bladeren en elke keer weer iets nieuws te leren en te ontdekken!
Gebruik de boekenzoeker

Zoek ik…

Ontmoet onze vrienden en lees over hun avonturen!