Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > Paul van Loon, Prinses Laurentien en de Efteling presenteren ‘De Sprookjessprokkelaar vertelt…’

Paul van Loon, Prinses Laurentien en de Efteling presenteren ‘De Sprookjessprokkelaar vertelt…’

Zondagmiddag 17 maart werd het vervolg op De Sprookjessprokkelaar gepresenteerd in het Bredase Chassé theater. De Sprookjessprokkelaar vertelt… is een verhalenbundel met zeven sprookjes die zich afspelen in de toekomst.  

Paul van Loon, schrijver van onder andere Dolfje Weerwolfje en De Griezelbus, heeft al meer dan 130 boeken op zijn naam staan. Van Loon is een echte nachtvlinder en ook Prinses Laurentien, die inmiddels al zeven kinderboeken heeft gemaakt, schrijft voornamelijk laat op de avond. ‘Prinses Laurentien is de enige die me midden in de nacht mailt om even te sparren. Zelf schrijf ik bij voorkeur ’s nachts. Als ik dan het geluid hoor van een binnenkomend mailtje, weet ik meteen dat het van haar is. ‘

Paul van Loon en Prinses Laurentien hebben hun inspiratie gehaald uit de veertien winnende sprookjes van de verhalenwedstrijd ‘Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen’. De prijswinnaars krijgen allemaal een gesigneerd eerste exemplaar van het boek. De sprookjes van de winnaars zijn niet letterlijk overgenomen, wel herkennen ze elementen uit hun eigen verhalen in het boek.

De boeken op een rij:

De Sprookjessprokkelaar, 2014

De Sprookjessprokkelaar, 2019

De Sprookjessprokkelaar vertelt…, 2019