Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Geheim van…

Geheim van…

Een magisch potlood waarmee striptekeningen tot leven komen. Een computerspel dat je leven overneemt. Een hockeystick waarmee je opeens alle wedstrijden wint. Een manege waar de paarden verdwijnen… En de grote mensen weten van niks! Dus het is aan de kinderen om het op te lossen. Het gebeurt allemaal in de Geheim-serie.

Geheim van…

Auteur/illustrator

Weet jij een geheim?

Elk jaar kunnen kinderen een geheim insturen. Een spannend geheim, een zielig geheim of juist een lekker gek geheim… Voor het beste geheim is er een superprijs: jouw Geheim-boek in de boekhandel, geschreven door een bekende schrijver. En ook nog: taart én jouw Geheim-boek voor je hele klas!

Weet jij ook een geheim? Een geheim voor in een boek? Doe dan mee aan de Geheim van-schrijfwedstrijd en misschien komt er dan wel een echt boek met jouw naam erop… Vul hieronder het wedstrijdformulier in met jouw geheim!

Benieuwd wie de wedstrijd de afgelopen jaren hebben gewonnen? Bekijk hier alle winnaars.

Weet jij een geheim?

Schrijversduo 2019: Mayke Vaneker (12 jaar) en Ruben Prins

Schrijversduo 2019: Mayke Vaneker (12 jaar) en Ruben Prins

De winnaar van de Geheim-wedstrijd 2019 is Mayke Vaneker (12 jaar). Ruben Prins en Uitgeverij Leopold kozen haar verrassende idee over Fenna die een geheim spoor heeft ontdekt. En over dat geheime spoor gaat het boek ‘Het geheim van de verborgen camping’.

In de nacht gaat ze met haar tweelingbroer en hun hondje op zoek. Ze komen op een circusterrein met vuurspuwers en acrobaten. Iedereen is verkleed en overal zijn soldaten. Als Fenna bij het boogschieten in één keer in de roos schiet, roept ze vrolijk: ‘Ik ben de beste!’ Onmiddellijk valt het hele terrein stil…

Het geheim van… Wedstrijdformulier

Stuur ons je geheime verhaal met dit formulier

Stap 1 van 2

50%
  • Schrijf hier je verhaal in niet meer dan 30 regels. Als het uitgekozen wordt, werkt de schrijver het uit, in overleg met jou natuurlijk!

Inspiratie

Tips voor de Kinderboekenweek 2019
Dieren & natuur, Tiplijst
Tips voor de Kinderboekenweek 2019

Een tip voor elke dag van de Kinderboekenweek! Fijne boeken waarin auto’s, boten, trams en andere toffe voertuigen een rol spelen voor alle leeftijden. Reis je mee?

De club van lelijke kinderen in de bioscoop, prequel De Staatsgreep op tv
Nieuws
De club van lelijke kinderen in de bioscoop, prequel De Staatsgreep op tv

Het populaire kinderboek De club van lelijke kinderen van Koos Meinderts is verfilmd! Vanaf woensdag 9 oktober draait de film in de bioscopen. Vanaf zondag 15 september...

366 natuurgedichten in cadeauboek van het jaar
Dieren & natuur
366 natuurgedichten in cadeauboek van het jaar

In november verschijnt bij Uitgeverij Ploegsma de ambitieuze poëziebundel Ik wou dat ik een vogel was. Het wordt een rijk geïllustreerde verzameling van 366 natuurgedichten – een...

BIC-pen tekenwedstrijd
Kunst & cultuur, Winactie
BIC-pen tekenwedstrijd

Annemarie van Haeringen maakte de illustraties in het prentenboek De dag waarop de draak verdween met tientallen BIC-pennen. Tekenen met pen is hartstikke leuk. En, iedereen kan...

Maak met de TaalChallenge kans op een boekenpakket of Efteling-kaartjes!
Nieuws, Ontwikkeling kind
Maak met de TaalChallenge kans op een boekenpakket of Efteling-kaartjes!

Spelen met taal is leerzaam én leuk. Ga de TaalChallenge van uitgeverij Zwijsen aan met jouw klas of gezin en maak kans op te gekke prijzen!

Jurkjes, sokken en blote billen – Mode in kinderboeken
Kunst & cultuur, Tiplijst
Jurkjes, sokken en blote billen – Mode in kinderboeken

Vier de mode met een goed kinderboek! Bekijk de mooiste en verrassendste kinderboeken over mode. Van Coco Chanel tot verkeerde sokken, om uit voor te lezen en om mee te pronken op de koffietafel.

‘Het geheim van de afgebeten vingers’

Rindert Kromhout is een van de auteurs van Het geheim van…-verhalen. Bekijk hieronder zijn video over ‘Het geheim van de afgebeten vingers’!