Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Geheim van…

Geheim van…

Een magisch potlood waarmee striptekeningen tot leven komen. Een computerspel dat je leven overneemt. Een hockeystick waarmee je opeens alle wedstrijden wint. Een manege waar de paarden verdwijnen… En de grote mensen weten van niks! Dus het is aan de kinderen om het op te lossen. Het gebeurt allemaal in de Geheim-serie.

Geheim van…

Auteur/illustrator

Weet jij een geheim?

Elk jaar kunnen kinderen een geheim insturen. Een spannend geheim, een zielig geheim of juist een lekker gek geheim… Voor het beste geheim is er een superprijs: jouw Geheim-boek in de boekhandel, geschreven door een bekende schrijver. En ook nog: taart én jouw Geheim-boek voor je hele klas!

Weet jij ook een geheim? Een geheim voor in een boek? Doe dan mee aan de Geheim van-schrijfwedstrijd en misschien komt er dan wel een echt boek met jouw naam erop… Vul hieronder het wedstrijdformulier in met jouw geheim!

Benieuwd wie de wedstrijd de afgelopen jaren hebben gewonnen? Bekijk hier alle winnaars.

Weet jij een geheim?

Schrijversduo 2019: Mayke Vaneker (12 jaar) en Ruben Prins

Schrijversduo 2019: Mayke Vaneker (12 jaar) en Ruben Prins

De winnaar van de Geheim-wedstrijd 2019 is Mayke Vaneker (12 jaar). Ruben Prins en Uitgeverij Leopold kozen haar verrassende idee over Fenna die een geheim spoor heeft ontdekt. En over dat geheime spoor gaat het boek ‘Het geheim van de verborgen camping’.

In de nacht gaat ze met haar tweelingbroer en hun hondje op zoek. Ze komen op een circusterrein met vuurspuwers en acrobaten. Iedereen is verkleed en overal zijn soldaten. Als Fenna bij het boogschieten in één keer in de roos schiet, roept ze vrolijk: ‘Ik ben de beste!’ Onmiddellijk valt het hele terrein stil…

Het geheim van… Wedstrijdformulier

Stuur ons je geheime verhaal met dit formulier

Stap 1 van 2

50%
  • Schrijf hier je verhaal in niet meer dan 30 regels. Als het uitgekozen wordt, werkt de schrijver het uit, in overleg met jou natuurlijk!

Inspiratie

Lijfboek voor powergirls
Interview, Ontwikkeling kind
Lijfboek voor powergirls

Sanderijn van der Doef en Ellen Laan schrijven in duidelijke taal over lichaam en seks. Zodat jonge meiden (alvast) weten hoe seks werkt en wat er nodig is dat fijn te maken.

Hilda tekenwedstrijd
Winactie
Hilda tekenwedstrijd

Duik in de wereld van Hilda en doe mee aan de tekenwedstrijd. Laat je creativiteit erop los en bedenk en teken je eigen fantasiefiguur.

Voorpret! De leukste boeken met Sinterklaas in de hoofdrol
Familie & gezin, Tiplijst
Voorpret! De leukste boeken met Sinterklaas in de hoofdrol

Sinterklaas voorpret! Je vind hier de leukste sinterklaasliedjes, voorleesverhalen over de heldendaden van Sinterklaas of een lief boekje voor in de schoen.

De mooiste boekentips voor de feestdagen
Tiplijst
De mooiste boekentips voor de feestdagen

Grappige kinderboeken, spannende verhalen, mooie voorleesbundels, hilarische graphic novels: de beste cadeautips voor Sinterklaas en Kerstmis vind je hier!

Wat zou je doen met een miljoen?
Interview
Wat zou je doen met een miljoen?

Ons Kinderpanel interviewt schrijfster Ilona de Lange over haar boek ‘Miljonairskind’. Ze vragen haar alles over haar spannende boek!

Gideon Samson wint Nienke van Hichtum-prijs 2019
Nieuws, Prijzen & nominaties
Gideon Samson wint Nienke van Hichtum-prijs 2019

Gideon Samson wint met zijn boek Zeb. de Nienke van Hichtum-prijs 2019. De Nienke van Hichtum-prijs is een tweejaarlijkse literatuurprijs voor kinderboeken.

‘Het geheim van de afgebeten vingers’

Rindert Kromhout is een van de auteurs van Het geheim van…-verhalen. Bekijk hieronder zijn video over ‘Het geheim van de afgebeten vingers’!